Foto: LETA

Kopš decembra Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrējušies 134 bijušie kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" darbinieki, kuri bijuši nodarbināti pārsvarā tirdzniecībā, trešdien Latvijas Radio sacīja NVA direktore Evita Simsone.

Viņa uzsvēra, ka 12 cilvēki jau esot iekārtojušies jaunā darbā.

"Delfi" jau ziņoja, ka aizvērti veikali ir tikai viens no redzamākajiem kādreizējā kosmētikas flagmaņa "Dzintars" beigu akordiem, šobrīd uzņēmumā vairs nenotiek ražošana, kā arī kopš pērnā gada nogales tas arī pārtraucis savas produkcijas piegādi lielākajām tirdzniecības ķēdēm, kas nozīmē, ka veikalu plauktos dažviet palikušas vairs tikai neiztirgotās produkcijas atliekas.

Šobrīd "Dzintarā" ražošana vairs nenotiek, atzīst uzņēmuma maksātnespējas administrators Jānis Bērziņš. Pēdējais ražošanas cikls tika pabeigts pēc tam, kad "Dzintaru" pasludināja par maksātnespējīgu pagājušā gada novembrī.

Šobrīd uzņēmumā procesi notiek atbilstoši Maksātnespējas likumam. Bērziņš teic, ka pirmdien, 13. janvārī, kreditoriem ir izsūtīts mantas pārdošanas plāns, iezīmēti aktīvi utt. Turpmāk kreditoriem ir 15 dienas, lai reaģētu uz izsūtīto informāciju. Līdz ar to tālākā kustība šajā ziņā varētu notikt janvāra beigās vai februāra sākumā.

"Delfi" jau ziņoja, ka vienīgā šonedēļ publiski izskanējusī aktualitāte ir uzņēmuma īpašnieka Iļjas Gerčikova lēmums noslēgt laulības līgumu. Publiskajā telpā jau izskanējušas spekulācijas par uzņēmuma nākotni, proti, tā produkcija tiks tirgota jau cita uzņēmuma paspārnē. Šīs runas tikai pastiprināja Gerčikovs, kurš oktobra beigās nodibināja jaunu uzņēmumu SIA "Dzintars Beauty".

"Dzintars" 2017. gadā strādāja ar 6,284 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,766 miljonu eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. 2018. gada pārskats vēl nav iesniegts. "Dzintars" kopējais nodokļu parāds pagājušā gada decembrī sasniedza 8,8 miljonus eiro, liecina "Crediweb.lv" dati, lai gan sākotnēji, nodokļu administrācijai apstiprinot tiesiskās aizsardzības pasākumu plānu, nodokļu parāds bija 3,5 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2016. gada 17. oktobrī ierosināja "Dzintara" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008. gadā, bet otra 2014. gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

"Dzintara" patiesais labuma guvējs ir Iļja Gerčikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!