Foto: Pixabay

Latvijā šogad aprīļa beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,9 procentu apmērā no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija.

2021.gada aprīļa beigās NVA bija reģistrēti kopumā 71376 bezdarbnieki, kas ir par 2856 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 74232 bezdarbnieki.

Aprīlī visstraujāk reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies Kurzemē – par 0,6 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 8,1 procentu no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, kā arī Zemgalē – par 0,5 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 7,5 procentus no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Savukārt Rīgā samazinājums bijis minimāls – par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot sešus procentus no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Augstākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās joprojām bija Latgales reģionā – 16,2 procenti, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī samazinājies par 0,3 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 7,8% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, bet Rīgas reģionā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

2020.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Pagājušajā gadā Latvijā augstākais bezdarba līmenis bija jūnija un jūlija beigās - 8,6%.

Tajā pašā laikā NVA ir reģistrēti vairāki tūkstoši vakanču. "Delfi" jau rakstīja, ka pēc NVA datiem pašlaik visvairāk trūkst smago auto vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!