Foto: LETA
Lai gan maizes cenas pēdējo mēnešu laikā ir nedaudz pieaugušas, to kāpumu iedzīvotāji lielākoties nepamana cenu akciju veikalos dēļ, pastāstīja Latvijas Maiznieku biedrības (LMB) valdes priekšsēdētājs Kārlis Zemešs.

Viņš norādīja, ka kopumā pēdējo mēnešu laikā situācija maizes tirgū nav mainījusies, lai gan cenas ir nedaudz kāpušas. "Cenas ir nedaudz pieaugušas, taču pieauguma apmērs ir atkarīgs individuāli no katra ražotāja. Tomēr jāatzīst, ka cenu kāpums veikalu plauktos praktiski nav pamanāms, jo joprojām lielos apmēros tiek piedāvātas cenu akcijas," atzina Zemešs.

Vienlaikus LMB vadītājs uzsvēra, ka atbilstoši maizes ražotāju prognozēm šogad maizes patēriņš Latvijā būs samazinājies, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. "Cipari vēl nav apkopoti, bet, parunājot ar maizes ražotājiem, secināts, ka kopumā Latvijā šogad maizes patēriņa apmērs būs krities, salīdzinot ar pagājušo gadu. Pagaidām tas ir mutisks viedoklis, samazinājuma apmēru varēs nosaukt nākamajā gadā, kad būs apkopoti uzņēmumu rezultāti," teica Zemešs.

Tāpat viņš klāstīja, ka šis gads maizes ražošanā izcēlies ar izejvielu cenu kāpumu. "Ne tikai miltiem cenas ir pieaugušas. Tāpat ir jautājums, kas ir aktuāls ne tikai maizes ražotājiem, bet visiem pārtikas ražotājiem, un tās ir cukura cenas, kuras joprojām ir salīdzinoši augstas," sacīja biedrības valdes priekšsēdētājs.

LMB darbības mērķi ir uz kopīgu interešu pamata veicināt maizes ražošanas nozarē Latvijā strādājošo organizāciju un uzņēmumu sadarbību, veicināt maizes ražošanas nozares attīstību un perspektīvas, risinot maizes ražotāju kopīgās problēmas, pārstāvot to kopīgās intereses valsts varas pārvaldes un citās institūcijās, kā arī paaugstināt maizes ražošanas jomas prestižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!