Foto: LETA

Bijušais aviokompānijas "airBaltic" viceprezidents un Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes loceklis Grigorijs Pomerancevs turpmāk vadīs vienu no lielākajām Krievijas lidostām, vēsta interneta žurnāls "Freecity.lv".

Pomerancevs apstiprināja, ka no 1.februāra viņš vairs nebūs saistīts ar "airBaltic" un sāks strādāt Tolmačovas lidlaukā.

Jautāts par turpmāko darbību RTAB, Pomerancevs sacīja, ka būtu gatavs un spētu pildīt biroja valdes priekšsēdētāja pienākumus arī turpmāk, tomēr lēmums par viņa darbību nodibinājumā būs jāpieņem Rīgas domei.

"Uzskatu, ka joprojām esmu šajā amatā, bet par to jālemj Rīgas domei, jo neesmu pats sev uzlicis šos pienākumus. Domāju, ka tas varētu būt iespējams [savienot darbu Tolmačovas lidlaukā ar RTAB vadīšanu]. Tas ir diskutējams jautājums, bet tas var būt arī ieguvums, jo zinu Rīgu, tās tūrisma iespējas un potenciālu. Notikušās tikšanās un kontakti Sibīrijā liecina, ka tur ir liela interese par Latviju un ir potenciāls piesaistīt lielu tūristu skaitu," sacīja Pomerancevs.

Pomeranceva jaunā darba vieta ir Tolmačovas lidlauks pie Novosibirskas, Dienvidsibīrijā, kas ir viena no lielākajām Krievijas lidostām ar diviem termināļiem - iekšzemes un starptautiskajiem lidojumiem. Lidostā ir divi skrejceļi. Viens no tiem būvēts, vēl cerot, ka to izmantos daudzkārt lietojamie kosmiskie kuģi.

Pērn konkursā "World Routes Award" Tolmačovas lidlauks atzīts par labāko lidostu Neatkarīgo valstu savienības (NVS) teritorijā.

Novosibirskas gubernators Vasilijs Jurčenko paziņojis, ka nākamgad lidostā tiks veidots speciālā ekonomiskā zona, vēsta "Freecity.lv".

Pomerancevs bija ilgggadējs "airBaltic" darbinieks. Bijis direktors, kas atbild par aviokompānijas darbību uz zemes, vēlāk kļuva par viceprezidentu tirdzniecības un mārketinga jautājumos.

Pērn decembrī viņš nomainīja bijušo "airBaltic" vadītāju Bertoltu Fliku nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" valdē. Šo amatu Pomerancevs pametis šogad augustā, raksta "Freecity.lv". Uzņēmumu reģistrā gan šādas izmaiņas vēl nav reģistrētas, liecina "firmas.lv" informācija.

"Freecity.lv" norāda, ka Latvijas vadošie menedžeri Krievijā biznesa vidē tiek uzskatīti par ļoti vērtīgiem kadriem. Piemēram, ilggadējā Latvijas finanšu nozares darbiniece Ineta Done nesen kļuvusi par bankas MDM privātbaņķieru struktūrvienības vadītāju un būs atbildīga par bankas augstākās kvalitātes jeb "premium" pakalpojumiem un klientu piesaisti Maskavā un Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!