Foto: F64
Bijušais Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons ar sievu Lailu Miķelsoni nodibinājuši uzņēmumu "KLM Consilia", liecina Uzņēmumu reģistra datubāzes "Lursoft" informācija.

Abi Miķelsoni ir "KLM Consilia" valdes locekļi, savukārt kompānijas vienīgā īpašniece ir Miķelsona kundze - Laila.

"KLM Consilia" Komercreģistrā iegrāmatots 2010.gada 15.decembrī. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir viens tūkstotis latu, savukārt parakstītais - divi tūkstoši latu.

Iepriekš "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" ziņām Miķelsons sacīja, ka plāno sākt savu biznesu. "Orientējos uz ražošanas iespējām šeit pat Latvijā. Latvijā ir milzīgs potenciāls ražot produktus, kurus pēc tam var pārdot ārvalstīs. Eksports ir vienīgais, kas var glābt šo valsti," raidījumam sacīja Miķelsons.

Pēc viņa teiktā, Latvijas tautsaimniecību nespēs atjaunot neviena valdība, un pa spēkam tas ir tikai uzņēmējiem.

Miķelsons 19.augustā pret 50 tūkstošu latu drošības naudu tika atbrīvots no cietuma, kur viņš atradās kopš jūnija vidus.

Miķelsons, tāpat kā bijušais "Latvenergo" viceprezidents Aigars Meļko un uzņēmējs Andrejs Livanovičs, jūnijā tika apcietināts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) sākto kriminālprocesu tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".

KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!