Foto: F64
Bijušais energokompānijas AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons patlaban darbojas privātbiznesā un ir iesaistījies ar ražošanu saistītos projektos.

To intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja Miķelsons, kurš pērnvasar zaudēja "Latvenergo" vadītāja amatu pēc tam, kad viņu saistībā ar iespējamām pretlikumīgām darbībām aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Pēc viņa vārdiem, viens no projektiem, kurā viņš patlaban darbojas, ir saistīts ar "Skonto" grupas iecerēm. "Es tur nestrādāju, bet cenšos palīdzēt ar savu padomu attiecībā uz biznesa projektiem. Varu izvirzīt stratēģiskos mērķus un vadīt cilvēkus," stāstīja Miķelsons.

Plašus komentārus par projektu gan viņš nesniedza, norādot, ka viņam nav tiesību runāt investoru vārdā un par to informāciju sniegs "Skonto" grupa. Miķelsons atzina, ka runa ir par pilnīgi jaunu ražotni, un izteica cerību, ka ražošana sāksies nākamā gada sākumā.

Miķelsons apstiprināja, ka viņa darbošanās ir saistīta ar ražošanu, kas orientēsies uz eksportu. Pēc viņa vārdiem, projekts saistīts ar celtniecību.

Viņam esot arī citi projekti. "Esmu saņēmis pietiekoši smagus sitienus dzīvē, lai mēģinātu kļūt par darba ņēmēju," norādīja bijušais "Latvenergo" vadītājs, kurš patlaban darbojas caur paša izveidoto uzņēmumu "KLM Consilia".

Vaicāts, uz kādām jomām pats raugās, viņš atzina, ka viņa specifika ir saistīta ar jauniem biznesiem - gan enerģētikā, gan ražošanā. "Nevaru teikt, ka būtu gatavs palīdzēt cilvēkiem izveidot ražošanu, kas saistīta ar medicīnu, varu darīt tikai to, ko saprotu."

Uz jautājumu, vai Latvijā ir tik daudz iespēju, viņš pauda viedokli, ka Latvijā ir centīgi cilvēki, kas cenšas kaut ko realizēt.

Miķelsons vadīja "Latvenergo" no 2000.gada līdz 2010.gada vasarai. 2010.gada jūnijā KNAB aizturēja viņu saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām. 2010.gada nogalē viņš kopā ar sievu izveidojis SIA "KLM Consilia", kurā kļuva par valdes locekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!