Foto: LETA
Biznesā ne jau viss ir pareizi un kristāla tīri, vēl jo vairāk tādēļ, ka turpinās kapitāla pirmatnējās uzkrāšanas process un tur ir visādas pelēkās zonas, ar kurām ir jārēķinās, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīzei" sacījis Andris Zorgevics, kurš daudzus gadus vadījis "Latvijas dzelzceļu" un vēlāk bijis padomnieks no amata atbrīvotajam Uģim Magonim.

"Biznesā ne jau viss ir pareizi un kristāla tīri, vēl jo vairāk tādēļ, ka turpinās kapitāla pirmatnējās uzkrāšanas process un tur ir visādas pelēkās zonas, ar kurām ir jārēķinās. Tāpēc tas jāvērtē objektīvi," intervijā laikrakstam sacījis Zorgevics.

Bijušais LDz vadītājs uzskata, ka, runājot par Magoņa lietu, noticis neveiksmīgs darījums, ko grūti komentēt, jo nav informācijas, pat advokāti neko nestāsta.

"Arī žurnālistu rīcībā nav izsmeļošas informācijas. Uz šā fona iezogas pamatotas aizdomas, ka rīcība pret Magoni nav pilnībā adekvāta. Vēl vairāk – Eiropas pieredze liecina, ka šādos gadījumos nepiemēro tādu drošības līdzekli kā apcietinājumu. Tāpēc gan dzelzceļnieku arodorganizācija, kuru vada Semjonova kungs, gan arī nozares darba devēji pieņēma lēmumu vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ar vēstuli, norādot uz šaubām un lūdzot pārskatīt Uģa Magoņa apcietināšanas jautājumu, jo kur tad Magoņa kungs bēgs – pie biedra Kimirsena, vai?" uzskata Zorgevics.

Jau vēstīts, ka KNAB aizturējis bijušo LDz šefu Magoni un ierosinājiskriminālprocesu par kukuļņemšanu. Latvijas Televīzija iepriekš vēstīja, ka ap 500 tūkstošu eiro kukulis atrasts Magoņa automašīnā, kad viņš atgriezies no Igaunijas.

Osinovskis iepriekš savu saistību ar tā dēvēto "Magoņa lietu" noliedzis. Tiesa Magonim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Lai gan Uģis Magonis ar akcionāra lēmumu ir atbrīvots no valstij piederošā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētāja amata, no uzņēmuma prezidenta amata viņš ir atstādināts uz izmeklēšanas laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!