Pārdaugavā vietā, kur pēc dažiem gadiem sāksies Dienvidu tilts, 3,8 hektāru platībā paredzēts būvēt vērienīgu daudzstāvu darījumu un dzīvojamo ēku kompleksu, kura izveidei projekta attīstītājs SIA "Dienvidu metropole" un tās vienīgais īpašnieks, bijušais Tiesu namu aģentūras vadītājs Mareks Šepeļevs plāno piesaistīt aptuveni 60 miljonu eiro investīcijas.
"Dienvidu metropole" dibināta pērnā gada novembrī, bet zeme Bukaišu ielā Šepeļevam pieder jau kopš 2003.gada. Uzņēmējs portālam "Delfi" pastāstīja, ka vieta darījumu un dzīvojamo ēku celtniecībai izvēlēta, vadoties no tā, ka tur būs jaunais Dienvidu tilts un pēc dažiem gadiem tā būs aktuāla vieta, turklāt "tas ir "Via Baltica" maģistrāles tuvumā un tā ir vieta pie Daugavas," norādīja Šepeļevs.

Uzņēmējs gan atzina, ka 2003.gadā bijis zināms risks iegādāties zemi, jo nebija skaidrības par Dienvidu tiltu, taču visur presē tika runāts par to, kur tas varētu atrasties, tāpēc arī iegādāta zeme ar domu attīstīt darījumu un dzīvojamo namu būvniecību.

Zemesgrāmatas dati liecina, ka Šepeļevs 3,8 hektārus zemi Bukaišu ielā 2003.gadā pa daļām iegādājies no Zemes mantiniekiem par 63,33 tūkstošiem latu.

Savukārt 2004.gada 4.oktobrī Zemesgrāmatā reģistrēta zemes Bukaišu ielā ieķīlāšana Latvijas lielākā cukura vairumtirgotāja "LEX-U" valdes loceklim Uldim Aukšmukstam. Zemes ieķīlāšanu Aukšmukstam Šepeļevs nevēlējās komentēt norādot, ka "tas ir personisks jautājums un uz lietu neattiecas".

Zemesgrāmatas dati liecina, ka zeme Aukšmukstam ieķīlāta par 183 tūkstošiem latu, bet ķīla dzēsta 2006.gada februārī. Savukārt šopavasar šī zeme tiek ieguldīta pērn rudenī dibinātās SIA "Dienvidu metropole" pamatkapitālā.

Šepeļevs pastāstīja, ka apbūves teritorijā plānota jauktā apbūve ar darījumu un dzīvojamajām ēkām, taču par apbūves proporcijām pagaidām vēl nevar spriest un tas tiks noteikts projekta stadijā.

Projektu paredzēts attīstīt vairākos etapos, un līdz Dienvidu tilta pirmā etapa beigšanai "kaut kam jau vajadzētu būt gatavam". Par projekta attīstības gaitu Šepeļevs pagaidām neko sīkāk pastāstīt nevarēja, skaidrojot, ka viss atkarīgs no sabiedriskās apspriešanas rezultātiem, bet pēc tam no projektēšanas. Savukārt investīcijas 60 miljonu eiro apmērā projekta attīstīšanai paredzēts piesaistīt caur stratēģisko investoru, portālam "Delfi" pastāstīja Šepeļevs.

Šepeļevs 2004.gadā bijis valsts akciju sabiedrības Tiesu Namu aģentūra valdes priekšsēdētājs un presē minēts kā viens no lielajiem skaidras naudas uzkrājējiem. Šepeļeva 2004.gada valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka viņš 2004.gadā uzkrājis 50 500 latus skaidrā naudā, 41 000 ASV dolārus skaidrā naudā un 52 000 eiro skaidrā naudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!