Foto: LETA

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns pievērsies pārtikas biznesam, Pārgaujas novadā 400 hektāru platībā audzējot labību un izveidojot graudaugu fasēšanas, kā arī konservētu dārzeņu izplatīšanas uzņēmumu SIA "Oma Food".

Kā atzina Jakāns, "Oma Food" izveidots pirms trim gadiem uz pārtikas preču vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Markets" bāzes. "Oma Food" darbības pamatprofils ir graudaugu iepirkšana, fasēšana un izplatīšana, kā arī konservētu dārzeņu ražošana un izplatīšana ar zīmolu "Oma".

Populārākie zīmola produkti ir "Klasiskie gurķi", "Marinēti šampinjoni" un "Krievu sinepes". Savukārt graudaugu kategorijā vairumtirdzniecībā tiek piedāvāti dažādu veidu rīsi, grūbas, prosa, griķi, miežu putraimi, manna, kā arī šķeltie zirņi un pupiņas.

"Konservus ražo sadarbības parteri ārzemēs - tie ir nelieli ģimenes uzņēmumi, ar kuru receptūru un darba kvalitāti esmu ļoti apmierināts. Tomēr ar laiku plānojam paši pievērsties pārstrādei uz vietas Latvijā," atzina Jakāns.

Viņš sacīja, ka patlaban ar "Oma Food" saistīts uzņēmums Cēsu pusē 400 hektāru lielā platībā audzē miežus, griķus un citus graudaugus. Plānots tuvākajā nākotnē abus uzņēmumus apvienot, izveidojot pilna cikla pārstrādi, un attiecīgi veikt visu ražošanas procesu - sākot no audzēšanas, pārstrādes un beidzot ar gatavās produkcijas izplatīšanu.

"Esam iesnieguši projektu Lauku atbalsta dienestā, pēc kura apstiprināšanas tiks sākti Pārgaujas novadā esošās nelielās ražotnes paplašināšanas darbi," sacīja Jakāns, pagaidām gan atturoties minēt projekta investīcijas.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Oma Food" pamatkapitāls ir 102 704 eiro. Uzņēmums nodarbina 45 darbiniekus.

"Oma Food" apgrozījums 2012.gadā bija 682 790 eiro, kas ir 20% pieaugums salīdzinājumā ar 570 695 eiro apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa bijusi 2874 eiro salīdzinājumā ar 9049 eiro peļņu 2011.gadā.

"Oma Food" valdes priekšsēdētājs un lielākais īpašnieks ar 98,61% kapitāldaļu ir Dz.Jakāns, bet 1,39% kapitāldaļu pieder uzņēmēja tēvam Mārtiņam Jakānam.

Kā ziņots, Jakāns VID vadījis kopš 2004.gada jūlija līdz 2009.gada oktobrim, kad ar toreizējā premjerministra Einara Repšes lēmumu tika atstādināts no VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanas. Šāds lēmums pieņemts, jo Jakāns "uzdotajā laikā apzināti nav izpildījis Repšes rīkojumus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!