Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegta būvniecības iecere par bijušās alus darītavas "Vārpa" ražošanas kompleksa pārbūvi par biroju un tirdzniecības centru, sacīja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Uz zemesgabala Maskavas ielā 231 un Ogres ielā 1 atrodas bijušās alus darītavas "Vārpa" ražošanas komplekss ar 19.gadsimta beigās līdz 20.gadsimta sākumā celtām vēsturiskām ražošanas un administrācijas ēkām. Projektā tā iesniedzēja SIA "M231" plāno demontēt arhitektoniski mazvērtīgās ēkas un nevajadzīgās inženierkomunikācijas. Rūpnīcas ražošanas ēku iecerēts pārbūvēt par biroju un tirdzniecības ēku, informēja Butāns.

Projektētais tirdzniecības un biroja ēkas apjoms tiek paredzēts zemesgabala centrālajā daļā. Ēkas apjomu veido četru stāvu iegarens lauzīts pamatapjoms, virs kura izvietoti divi troņveida apjomi. Ēkas pirmajos divos stāvos paredzēts izvietot tirdzniecības platības, bet pārejos - biroju telpas.

Būvniecības iecerē teikts, ka pamatapjoma fasādēs tiks izmantots ritms un izmantotie materiāli būs rūsināta metāla plāksnes ar regulāru logu dalījumu un minimālām arhitektoniskajām detaļām. Savukārt astoņu stāvu apjoma fasādes tiks veidotas kontrastējošas salīdzinājumā ar esošo apbūvi, neregulāru logu dalījumu un atšķirīgu apdares krāsu risinājumu.

Būvniecības ieceres iesniedzējs un projekta attīstītājs ir SIA "M231". Uzņēmums reģistrēts 2016.gada jūnijā ar 2800 eiro pamatkapitālu. "M231" īpašnieki vienādās daļās ir Sergejs Komarovs un Maksims Zaprivoda, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!