Foto: Publicitātes attēli

Likvidējamās bankas "ABLV Bank" centrālajai ēkai mainīts nosaukums, un tās vietā patlaban slejas biroju ēka "Jupiter Tower", novēroja portāls "Delfi.

Kā stāsta ēkas īpašnieks, SIA "Development Projects" nomas projektu vadītājs Maksims Peiners, SIA "Develоpment Projects" ir A klases biznesa biroju ēkas "Jupiter Tower" idejas autors un realizētā projekta īpašnieks. Uzņēmums saskatīja perspektīvas jaunā Skanstes biznesa rajona attīstībā un ieguldīja līdzekļus biznesa centra būvniecībā.

Biznesa centra "Jupiter Tower" ēka ekspluatācijā tika nodota 2012. gada beigās un tajā tika ieguldīti aptuveni 24 miljoni eiro.

Šī gada pavasarī A klases biznesa centra ēka mainīja savu nosaukumu uz "Jupiter Tower", atsvaidzinot ārējo ēkas izskatu ar jauna logo izvietošanu.

14 stāvu augstā "Jupiter Tower" ēkā ir 8052 m2 kopējā iznomājamā platība, katrā stāvā aizņem ap 600 m2. Ofisa telpas ir pieejamas, sākot no 150 m2 līdz vairāku stāvu nomai, savukārt pazemes stāvvietā pieejamas 160 vietas autotransportam, kā arī papildu velo, moto vietas.

Līdz šim "Jupiter Tower" telpas par savu darba vidi ilgtermiņā izvēlējušies vairāki nomnieki, bet ir pieejamas arī nomai brīvas telpas, stāsta Peiners.

Runājot par biroju tirgus tendencēm patlaban, viņš skaidro, ka A klases biznesa biroju tirgus ir piesātināts, piedāvāto telpu skaits un to dažādība pieaug, tiek būvēti un attīstīti arvien jauni projekti. Vienlaikus tas ir aktīvs un mainīgs - ir daļa uzņēmumu, kas pandēmijas laikā nomā telpas bez pilnas noslodzes un tagad izvērtē iespējas mainīt biroja telpas un, pretēji, ir nozares, kas palielina uzņēmuma apjomus un ir radusies nepieciešamība pēc plašākām biroja telpām.

"Šobrīd ir vērojamā stabila klientu interese par moderni aprīkotiem un energoefektīviem birojiem, izvērtējot biroju telpas pēc atrašanās vietas, koncepta, darbinieku skaita vai plānotā budžeta. Tāpēc tieši A klases biroji tuvākajos gados noteiks tirgus tendences biroju segmentā," prognozē Peiners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!