Foto: F64
Bijušais Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons iecelts par auto pārbūves kompānijas "Unleash performance" vienīgo valdes locekli, liecina Uzņēmumu reģistra datubāzes apkalpotāja "Lursoft" informācija.

"Unleash performance" interneta mājaslapā teikts, ka tā ir pilna servisa auto pārbūves kompānija, kā arī klubs tiem, kam auto ir daļa no dzīves sapņa.

Miķelsons ir arī "Unleash performance" līdzīpašnieks. "Unleash performance" Komercreģistrā iegrāmatots 2008.gada janvārī, kompānijas pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu, un uzņēmums kopš tā dibināšanas pieder Miķeslonam (75%) un Kārlim Bērziņam (25%), kurš iepriekš bija vienīgais kompānijas valdes loceklis, ieņemot valdes priekšsēdētāja amatu.

Miķelsons "Unleash performance" valdē iecelts šā gada 25.janvārī.

"Lursoft" informācija liecina, ka Miķelsons ir līdzīpašnieks vēl trijos uzņēmumos - "Braukšanas mācību centrs", kur viņam pieder 11,11% kapitāldaļu, "Cell Finance" - 50% un "Innovia", kurā viņam pieder 33,75% kapitāldaļu.

Bez jauniegūtā valdes locekļa amata "Unleash performance" pērnā gada beigās Miķelsons kļuva par valdes locekli savas sievas Lailas Miķelsones kompānijā "KLM Consilia".

Miķelsons 2010.gada 19.augustā pret 50 tūkstošu latu drošības naudu tika atbrīvots no cietuma, kur viņš atradās kopš jūnija vidus.

Miķelsons, tāpat kā bijušais "Latvenergo" viceprezidents Aigars Meļko un uzņēmējs Andrejs Livanovičs, 2010.gada jūnijā tika apcietināts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) sākto kriminālprocesu tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Kriminālprocesa ietvaros 2010.gada 15. un 16.jūnijā tika aizturētas astoņas personas, no tām piecas strādāja valsts uzņēmumos "Latvenergo" un "Sadales tīkls".
KNAB vaino "Latvenergo" amatpersonas un privātuzņēmumu pārstāvjus vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (794,2 tūkstošu latu) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!