Foto: LETA

Bijušais AS "Latvenergo" vadītājs Kārlis Miķelsons pagājušajā nedēļā kļuvis par jaundibināta norvēģu meitasuzņēmuma valdes locekli, liecina Uzņēmumu reģistra (UR) informācija.

11.septembrī UR reģistrēts SIA "Heimdal Skonto Latvia" un tās pamatkapitāls ir 100 000 latu. Tā valdes priekšsēdētājs ir Norvēģijas pilsonis Frode Botneviks, bet vienīgais valdes loceklis - Miķelsons.

"Heimdal Skonto Latvia" darbības veidi nav norādīti un tās vienīgais īpašnieks ir Norvēģijā reģistrēta kompānija "Heimdal Skonto Norway", liecina UR apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka būvniecības konstrukciju ražotājs un tirgotājs "Heimdal Skonto Norway" strādā kopš 2007.gada.

"Lursoft" informācija liecina, ka Miķelsonam patlaban pieder 11% kapitāldaļas SIA 'Braukšanas mācību centrs", 50% kapitāldaļu SIA "Cell Finance", 75% kapitāldālu SIA "Unleash performance" un 33,7% kapitāldaļu SIA "Innovia".

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Miķelsonu 2010.gada vasarā aizturēja saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām. Neilgi pēc tam viņš zaudēja uzņēmuma šefa amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!