Foto: Shutterstock
Cilvēku pirktspēja ekonomisko apstākļu dēļ samazinās, tomēr bioloģiskajiem produktiem pārdošanas apjomi ir nemainīgi stabili, secina graudu pārstrādātājs "Rīgas Dzirnavnieks".

"Esam novērojuši, ka bioloģiskos pārtikas produktus visbiežāk pērk konkrēta auditorija, kas ikdienā pastiprināti pievērš uzmanību produktu izcelsmei, sastāvam un tam, kādu pārtiku vispār kopumā lieto uzturā," komentē "Rīgas Dzirnavnieks" tirdzniecības un loģistikas direktore Iveta Švarce, "pēdējos gados gan no valsts puses, gan dažādas privātas iniciatīvas cilvēkus aicina aizdomāties par to, ko viņi ēd, tāpēc tieši bioloģiskie produkti gūst lielāku atzinību."

Tāpat "Rīgas Dzirnavnieks" novērojis, ka cilvēki arvien lielāku uzmanību pievērš produktu cenai veikalu plauktos. Tā kā milti un auzu pārslas ir tā saucamie bāzes produkti, to cenas būtiski neietekmē kopējā pārtikas groza budžetu. "Mums kā ražotājiem vairāk jādomā par to, lai piedāvātu konkurētspējīgas cenas, tostarp arī dažādas akcijas, lai Latvijas iedzīvotāji varētu savā ikdienā ēst kvalitatīvi," klāsta Švarce, piebilstot, ka tas attiecas arī uz bioloģiskajiem produktiem.

Pašreiz "Rīgas Dzirnavnieks" ražo trīs bioloģiskos produktus: "Herkuless BIO" pilngraudu auzu pārslas, "Herkuless Kviešu milti Bioloģiskie", kā arī "Herkuless BIO" auzu pārslas.

Uzņēmums atgādina: lai saražotu bioloģisko vai ekoloģisko pārtiku, produktam ir jāatbilst konkrētiem Eiropas Savienības nosacījumiem, kur ir jau no pašiem pirmsākumiem noteikts process, kā graudi tiek sēti, apstrādāti, novākti, uzglabāti un attiecīgi arī pārstrādāti. Tikai tad, ja tiek izpildīti visi kritēriji, ir iespēja iegūtu bioloģiskās pārtikas statusu un uz iepakojuma izmantot atbilstošu norādi.

AS "Rīgas Dzirnavnieks ietilpst AB "Baltic Mill", kam pieder vēl vairāki Baltijas graudu pārstrādes uzņēmumi – Lietuvā UAB "Malsena Plius",Igaunijā A/S "Balti Veski", kā arī makaronu ražošanas uzņēmums Lietuvā UAB "Amber Pasta". Uzņēmums dibināts 1945.gadā ar nosaukumu "Sarkanais oktobris", bet par "Rīgas Dzirnavnieku" pārdēvēts 1996.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!