Foto: DELFI

Biedrība "Būvniecības attīstības stratēģiskā partnerība" mainījusi nosaukumu pret "Latvijas Būvuzņēmēju partnerību", otrdien žurnālistiem pastāstīja tās jaunā direktore Baiba Fromane.

Līdzšinējais "Būvniecības attīstības stratēģiskā partnerības" valdes priekšsēdētājs Valdis Birkavs norādīja, ka problēmas būvniecībā ir tā samilzušas, ka ir atlicis tikai viens ceļš ejams. "Vēlos citēt premjerministres Laimdotas Straujumas kundzi - vajadzīgas jaunas idejas, jaunas iniciatīvas un jauna enerģija. Tas ir vajadzīgs arī būvniecībā. Tāpēc mēs esam nolēmuši pastiprināt organizāciju, kuru vadīju iepriekš es, un atšķirībā no valdības, mēs savu premjerministru jau esam atraduši," sacīja Birkavs.

Fromane norādīja, ka galvenā problēma, ko Latvijas Būvuzņēmēju partnerība ir noteikusi par prioritāti, ir ēnu ekonomika. Pēc Fromanes teiktā, partnerība simts dienu laikā izstādās konkrētu plānu, kā šo problēmu mazināt. "Valsts nav pievērsusi pienācīgu uzmanību, daudzus gadus palaidusi vējā. (..) Risinājusi tikai fragmentārus jautājumus," sacīja jaunā direktore.

Vienlaikus viņa norādīja, ka būtiska uzmanība tiks pievērsta paaugstinātām kvalifikācijas prasībām būvniekiem, augstākām prasībām būvniecības standartos un godprātīgai nodokļu nomaksai. "Ir nepieciešama nopietna pašattīrīšanās," piebilda Fromane.

Simts dienu laikā biedrība apzinās lielos un galvenos virzienus, kuros nepieciešams tuvākajos gados strādāt, tāpat arī sagatavos priekšlikumus izmaiņām normatīvajos aktos. "Šobrīd mēs skatāmies uz nozari kompleksi, ne tikai uz tiem jautājumiem, kas attiecās uz normatīvo aktu izmaiņām, bet arī uz priekšlikumiem, kas nepieciešami pašai nozarei - kā standartu palielināšana, kā labas prakses standartu ieviešana," skaidroja Fromane.

Fromane līdz šim vadīja Latvijas Nebanku kredītdevēju asociāciju. Pēc Fromanes teiktā, pagaidām vēl neilgu laiku viņa būs tās vadītāja, bet drīzumā arī šajā asociācijā gaidāma vadības maiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!