Foto: LETA

"Nasdaq Riga" valde otrdien, 18. jūnijā, nolēma atjaunot tirdzniecību ar AS "Valmieras stikla šķiedra" akcijām, liecina paziņojums biržas mājas lapā.

Vienlaicīgi "Nasdaq Riga" valde pieņēma lēmumu atcelt visus uzdevumus, kas bija ievadīti "Valmieras stikla šķiedras" uzdevumu grāmatā pirms 18. jūnija tirdzniecības sesijas sākuma.

"Nasdaq Riga" valde arī nolēma, ka uzraudzības statuss "Valmieras stikla šķiedra" nekavējoties tiek piemērots arī ņemot vērā to, ka uzņēmums 17. jūnijā ir iesniedzis pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanai.

2019. gada 2. maijā piemērotais un 2019. gada 3. jūnijā papildinātais uzraudzības statuss vēl joprojām paliek spēkā, liecina biržas paziņojums.

"Delfi" jau rakstīja, ka pirmdien, 17. jūnijā, "Valmieras stikla šķiedra" iesniedza tiesā pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietas ierosināšanai.

Sabiedrības valdes priekšsēdētājs Stefans Jugels norādīja, ka "neskatoties uz vairākkārtīgu inovatīvu pieeju un risinājumiem, ko īsteno mūsu ASV uzņēmuma vadība, tas turpināja patērēt naudas līdzekļus no citiem sabiedrības darbības virzieniem. Vienlaikus sabiedrības Latvijas un Apvienotās Karalistes ražotnes ir saglabājušas stabilu naudas plūsmu un rentabilitāti. Ir pienācis laiks pārorientēt mūsu resursus un tāpēc esam spēruši juridiski korektu soli, lai vienotos ar mūsu kreditoriem."

TAP mērķis ir ļaut "Valmieras stikla šķiedra" ar kreditoru piekrišanu pārstrukturēt savas saistības, nodrošinot iespēju nepārtraukti darboties galvenajām ražošanas līnijām un iegūt laiku, lai panāktu vienošanos ar kreditoriem par kreditoru prasījumu apmierināšanas kārtību.

TAP pieteikums iesniegts, lai nodrošinātu ilgtspējīgu sabiedrību grupas darbības turpināšanu.

Šāds solis tika sperts, neskatoties uz to, ka paralēli notiek sarunas ar vairākām ieinteresētajām pusēm saistībā ar iespējamu daļēju vai pilna apjoma Sabiedrības kontrolē esošā ASV meitas uzņēmuma aktīvu iegādi.

LETA vēsta, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 112,983 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā 2017. gadā, kā arī cieta zaudējumus 14,991 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības – "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!