Foto: LETA

"Nasdaq Riga" valde šā gada 4. aprīlī nolēma atjaunot tirdzniecību ar AS "Olainfarm" (OLF1R, ISIN kods: LV0000100501) akcijām ar 2019. gada 4. aprīļa biržas tirdzniecības sesijas sākumu, kā arī atsaukt 2019. gada 29. martā piemēroto Uzraudzības statusu, informē birža.

Vienlaikus "Nasdaq Riga" valde pieņēma lēmumu pirms tirdzniecības atjaunošanas atcelt visus uzdevumus, kas bija ievadīti "Olainfarm" uzdevumu grāmatā pirms 2019. gada 1. aprīļa tirdzniecības apturēšanas.

2019. gada 3. aprīlī AS "Olainfarm" izplatīja paziņojumu par sabiedrības 2019. gada 1. aprīļa ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemtajiem lēmumiem. Tādējādi ir beiguši pastāvēt apstākļi, pamatojoties uz kuriem bija apturēta tirdzniecība un piemērots uzraudzības statuss.

Jau vēstīts, ka nedēļas sākumā pie zāļu ražotāja "Olainfarm" ieejas ieceltā uzņēmuma padome apņēmusies iespējami ātrāk atjaunot uzņēmuma akciju tirdzniecību biržā, informēja kompānijas sabiedrisko attiecību vadītāja Dana Hasana.

Kā stāstīja Hasana, "Olainfarm" padome "kā prioritāti izvirzījusi pragmatisku pieeju lēmuma pieņemšanā, lai rūpētos par uzņēmuma darbības nepārtrauktību un pēc iespējas ātrāk atjaunotu uzņēmuma akciju tirdzniecību biržā".

Uzņēmuma valdē darbu no jauna sākušā Laura Macijevska pārziņā būs finanšu jautājumi, pastāstīja Hasana, piebilstot, ka trešdien darbu sākusi arī jaunā Revīzijas komiteja, par kuras vadītāju iecelts Agris Auce.

Kā ziņots, otrdien, 2. aprīlī, Uzņēmumu reģistrs apstiprināja izmaiņas "Olainfarm" valdes un padomes sastāvā, kā rezultātā turpmāk uzņēmuma padomi vadīs ekonomists Gundars Bērziņš, tās sastāvā iecelts arī Jānis Buks, kurš būs padomes priekšsēdētaja vietnieks, Kārlis Krastiņš, Andrejs Saveļjevs un Haralds Velmers. Šādā sastāvā padomi pirmdien pie uzņēmuma ieejas novietotā mikroautobusā iecēla akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,5% akciju.

Savukārt jaunieceltā padome savā pirmajā sapulcē, kas notika pirmdien, uzreiz pēc jaunās padomes apstiprināšanas, lēma veikt izmaiņas "Olainfarm" valdē, proti, pašreizējo valdes locekli Ingu Krūkli mainīt pret Macijevski, kurš jau iepriekš bijis "Olainfarm" valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!