Foto: LETA

Birža "Nasdaq Riga" sākusi kotēšanas procedūru augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotājas AS "HansaMatrix" akciju iekļaušanai Baltijas Oficiālajā sarakstā.

"Nasdaq Riga" valdes lēmums par akciju iekļaušanu tiks paziņots nekavējoties pēc tā pieņemšanas, teikts biržas paziņojumā.

"HansaMatrix" līdzīpašnieks Ilmārs Osmanis aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām ir tikai iesniegts pieteikums akciju iekļaušanai biržā, tāpēc patlaban nekādu sīkāku komentāru nebūs. "Vēl jau viss var notikt, pieteikumu var arī noraidīt. Kad akcijas tiks iekļautas biržā, tad arī sniegsim sīkāku komentāru," sacīja Osmanis.

Kā ziņots, "HansaMatrix" (iepriekš SIA "Hanzas elektronika") pērn par 26% palielinājusi apgrozījumu, liecina "Firmas.lv" informācija. "HansaMatrix" apgrozījums pērn sasniedza 13,47 miljonus eiro salīdzinājumā ar 2014.gadā sasniegto 10,74 miljonu eiro apgrozījumu.

Uzņēmums pērn guvis 1,48 miljonu eiro peļņu salīdzinājumā ar 2014.gadā ciestajiem 1,94 miljonu eiro zaudējumiem.

Lielākais no "HansaMatrix" tirgus segmentiem pērn bija datu tīklu infrastruktūra ar 50% pārdošanas daļu. Nākamais lielākais segments bija industriālie produkti ar 34% pārdošanas daļu, bet trešajā vietā - ierīču internets ar 12% pārdošanas daļu.

2015.gada rudenī "HansaMatrix" piesaistījusi 600 000 eiro investīcijas no riska kapitāla fonda "FlyCap", kura lielākais investors ir "Attīstības finanšu institūcija "Altum"".

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka līdz ar to par "Hanzas elektronikas" 17,21% kapitāldaļu īpašnieku kļuva fonds "FlyCap Investment Fund I AIF", kura īpašumā nonāca 1874 kapitāldaļas 266 108 eiro vērtībā. Iepriekš 100% "Hanzas elektronikas" kapitāldaļu piederēja uzņēmējam Osmanim piederošajai SIA "Macro Rīga". Pēc riska kapitāla piesaistes "Macro Rīga" īpašumā palika 82,79% "Hanzas elektronikas" kapitāldaļu.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "HansaMatrix" ir vairāki meitasuzņēmumi, tajā skaitā "HansaMatrix" ir vienīgais īpašnieks uzņēmumā SIA "HansaMatrix Ventspils", ko iepriekš sauca "Ventspils elektronikas fabrika" un kas pērn sāka ražot filmēšanai no gaisa paredzētas lidojošās tālvadības platformas jeb dronus "AirDog".

"HansaMatrix" ir vienīgais īpašnieks uzņēmumos SIA "HansaMatrix Innovation" un SIA "Campus Pārogre". "HansaMatrix" pieder daļas arī uzņēmumos SIA "Eurolcds" (13,65%), SIA "Leo pētījumu centrs" (10,01%), SIA "Leitc" (3,93%), SIA "Zinātnes parks" (24%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!