Foto: Publicitātes attēli

Latvijas Biškopības biedrības valde ir nolēmusi izstāties no biedrības "Zemnieku saeima", jo biškopji vīlušies sadarbībā ar šo organizāciju un ir neapmierināti ar savu interešu aizstāvību, teikts Biškopības biedrības paziņojumā medijiem.

Vairāk nekā gadu ilgā sadarbība nav devusi vēlamos rezultātus biškopības nozares attīstībā un Zemnieku saeima šajā laikā ir virzījusi vairākus biškopības nozarei nelabvēlīgus lēmumus, piemēram, Latvijas Biškopības biedrība (LBB) atbalsta un veicina ilgtspējīgu lauksaimniecisko ražošanu, bet Zemnieku saeima atbalsta videi un bitēm kaitīgu pesticīdu lietošanu, uzsvērts LBB paziņojumā.

Latvijas Biškopības biedrība 2011. gada rudenī iestājās biedrībā "Zemnieku saeima" (ZS), lai, kopīgi strādājot, varētu mazināt pesticīdu lietošanas pārkāpumus un uzlabot biškopju un graudaudzētāju sadarbību.

"Diemžēl esam konstatējuši, ka ZS nerūpējās par visu biedru interešu aizstāvēšanu, neatbalsta ilgtspējīgu videi draudzīgu lauksaimniecisko ražošanu, piemēram, ir pret Eiropas Komisijas priekšlikumu aizliegt videi un bitēm kaitīgos neonikotinoīdu grupas pesticīdus," secina biškopji.

Latvijas Biškopības biedrības lauku un lauksaimniecības attīstības vīzija nesakrīt ar ZS īstenoto politiku šajā jomā, kā rezultātā mazās un vidējās lauku saimniecības tiek pielīdzinātas "dīvāna zemniekiem". Lielākā daļa Latvijas biškopju ir mazie un vidējie lauksaimnieki, taču ZS aizstāv pārsvarā lielo intensīvo ražotāju intereses.

Latvijas Biškopības biedrība sadarbosies ar citām lauksaimnieku organizācijām, kuras atbalsta videi draudzīgu un ilgtspējīgu lauksaimniecisko ražošanu.

Latvijas Biškopības biedrība apvieno 2717 biedrus – lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!