Foto: LETA
Nekustamā īpašuma eksperti mudina – ir nepieciešams mērķtiecīgs un labi pārdomāts plāns, kā Rīgas centrā atgriezt dzīvību. Šobrīd daudzi nami ilgstoši stāv tukši, un, lai gan interese par dzīvošanu un biznesa attīstību centrā ir, tomēr tai īstenoties liedz vairāki būtiski, neatrisināti problēmjautājumi.

"Tagad, kad ātri satumst, katrs var labi redzēt – ejot pa Blaumaņa vai īpaši Dzirnavu ielu, redzams, ka pirmajos stāvos gaismas ir, šobrīd saistībā ar Covid-19, iespējams, arī pirmajos stāvos ne visur, bet, ja paskatāmies augstāk, daudzas ēkas augšstāvos ir pilnīgi tukšas," portālam "Delfi" teic nekustamo īpašumu (NĪ) uzņēmuma "Arco Real Estate" ("Arco") vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs.

Laukalējs stāsta par nesenu gadījumu, kad kāds Rīgas centra nama īpašnieks viņam atzinis: to milzīgo līdzekļu, kas šajā ēkā ir jāiegulda, viņam nav, un viņš arī nedomā to darīt. Visticamāk, viņš ēku pārdos, bet ne "par sviestmaizi". "Ir skaidrs, ka daļa īpašnieku šīm ēkām gaida pircēju, un gaidīs, kamēr cenas virzīsies uz augšu – vai tie ir trīs, vai pieci gadi, tas viņus pārāk neuztrauc," stāsta "Arco" eksperts.

Pēc Laukalēja domām, Rīgas domei vajadzētu apsvērt, kā šo situāciju ietekmēt administratīvi: "Skaļais piemērs ar ēku uz Čaka ielas stūra labi parāda, cik ilgi un kādā stāvoklī ēkas Rīgas centrā var stāvēt tukšas. Iespējams, sodiem vai nodokļiem par šādām ēkām būtu jābūt daudz lielākiem." Viņš gan precizē, ka runa ir par ēkām, kas jau ir atbrīvotas no īrniekiem. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!