Foto: Bolt/Publicitātes foto

Sākoties pavasarim, uzņēmums "Bolt" atklāj elektrisko skrejriteņu sezonu.

No šīs nedēļas skrejriteņi atkal pieejami Rīgā, Liepājā un Daugavpilī. Savukārt no šodienas, "Bolt" darbība tiek paplašināta Latvijas teritorijā un skrejriteņu noma tiek piedāvāta arī Jelgavas iedzīvotājiem.

Latvijas pilsētās kopumā ir pieejami simtiem elektrisko skrejriteņu dažādu modeļu kombinācijās no iepriekšējās sezonas. Rīgas iedzīvotāji vasarā tiks iepazīstināti ar skrejriteņu modeli, kas ir aprīkots ar jaunākās paaudzes tehnoloģijām – "Bolt 4". Ar to pakāpeniski aizstās vecākos skrejriteņu modeļus pārējās pilsētās, kur "Bolt" piedāvā pakalpojumu.

Pēc pasūtījuma radītie modeļi "Bolt 3" un "Bolt 4" ir veidoti no materiāla, kas ir pilnībā pārstrādājams. Šo abu modeļu funkcionalitāte un dizains ir izstrādāti "Bolt" uzņēmuma ietvaros.

Foto: Bolt/Publicitātes foto

Visās pilsētās maksa par pirmajām 5 brauciena minūtēm būs EUR 0,22/min, bet, sākot no sestās minūtes, cena samazināsies līdz EUR 0,11/min. Maksa par skrejriteņa atslēgšanu katrā pilsētā var atšķirties (no EUR 0,00 līdz EUR 0,75).

Ar vienu akumulatora uzlādi skrejritenis var nobraukt vairāk nekā 40 km un tā maksimālais ātrums ir 25 km/h, taču lietotnē ieviests arī drošības jeb iesācēju režīms, ļaujot lietotājiem ierobežot brauciena maksimālo ātrumu līdz 15 km/h. Tāpat maksimālais ātrums tiek samazināts pilsētās, kur gājēju blīvums ir augstāks.

Skrejriteņi tiks izvietoti bieži apmeklētās vietās pilsētas centrā un pēc brauciena tie jānovieto "Bolt" lietotnes kartē iezīmētajā teritorijā, vēlams velosipēdu novietnes tuvumā vai citā drošā vietā uz ietves, netraucējot pārējiem satiksmes dalībniekiem vai gājējiem. Skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma un uz tā var braukt viens cilvēks.

"Bolt" ir 50 miljonu lietotāju vairāk nekā 40 valstīs Eiropā un Āfrikā. Uzņēmuma pakalpojumi iekļauj kopbraukšanu, mikromobilitāti ar elektriskajiem skrejriteņiem un velosipēdiem, kā arī pārtikas un sūtījumu piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!