Foto: Publicitātes foto

Viens no lielākajiem Eiropas skrejriteņu operatoriem "Bolt" turpina paplašināties Latvijā, tagad elektriskie skrejriteņi pieejami arī Siguldā.

“Bolt” skrejriteņu lietotāju skaits Latvijā salīdzinājumā ar pagājušā gada sezonas sākumu audzis par 116%; par 297% audzis arī Latvijā ar elektrisko skrejriteni nobraukto kilometru skaits, kas tika veikti par 185% vairāk braucienos nekā gadu iepriekš.

“Bolt” piedāvā braucienus ar elektrisko skrejriteni 10 pilsētās Latvijā un vairāk nekā 200 Eiropā, 20 dažādās valstīs, salīdzinot ar aptuveni 60 pilsētām un 15 valstīm pirms divpadsmit mēnešiem. Latvijā skrejriteņi ir pieejami braucieniem Siguldā, Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī, Ogrē, Jūrmalā, Valmierā, Rēzeknē un Jelgavā.

Šogad “Bolt” izstrādājis braucēju skaita ierobežošanas sistēmu ar mērķi novērst braucienus divatā. Speciāls sensors ar lietotnes palīdzību ziņo lietotājam par aizdomām, ka uz skrejriteņa atrodas vairāki cilvēki. Saņemot atkārtotus aizrādījumus, klientam var tikt liegti turpmāki braucieni ar “Bolt” skrejriteņiem.

Cilvēki biežāk atsakās no privāto automašīnu izmantošanas, kas ir galvenais gaisa piesārņojuma un intensīvas satiksmes veicinātājs, par labu kopbraukšanai vai skrejriteņu izmantošanai, saka “Bolt” reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Eimants Balta (Eimantas Balta). Viņš gan atzīmē, ka daudziem tas joprojām ir jaunums, tāpēc “Bolt” vēlas veidot izpratni par drošu skrejriteņu lietošanu, izmantojot paziņojumus “Bolt” lietotnē un citus risinājumus. Piemēram, tiem, kuri izmēģina “Bolt” elektrisko skrejriteni pirmo reizi, ir iespēja lietotnē uzstādīt Iesācēju režīmu. Pirms brauciena sākšanas katram braucējam lietotnē tiek piedāvāts iepazīties ar drošības ceļvedi.

“Bolt” arī aicina ziņot par nevietā novietotu skrejriteni, kas ļautu uzņēmuma komandai reaģēt (to var izdarīt: https://bolt.eu/lv/report-scooter/).

“Bolt” ir transporta pakalpojumu platforma Eiropā, kuras mērķis ir padarīt mobilitāti pilsētā pieejamāku, drošāku un ilgtspējīgāku. Uzņēmums piedāvā dažādus mobilitātes pakalpojumus, tostarp kopbraukšanu, koplietošanas automašīnas un skrejriteņus, kā arī ēdiena un pārtikas preču piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!