Foto: Publicitātes foto

Transporta platforma "Bolt" noslēgusi investīciju kārtu 100 miljonu eiro vērtībā. Kapitāls piesaistīts no globālā investīciju pārvaldnieka "Naya Capital Management", informē uzņēmums. Attēlā Markus Villigs.

Pēc šīs investīciju kārtas "Bolt" piesaistīto līdzekļu summa pieaugusi līdz vairāk nekā 300 miljoniem eiro.

"Bolt" šobrīd sniedz kopbraukšanas pakalpojumus vairāk nekā 150 pilsētās Eiropā un Āfrikā. Pēdējos mēnešos uzņēmums ir paātrinājis "Bolt Food" piegādes pakalpojuma paplašināšanos, aptverot 12 valstis, un uzsācis biznesa piegādi – pakalpojumu, kas paredzēts pārdevējiem, kuriem nepieciešams izplatīšanas partneris, un piegāde tajā pašā dienā. Uzņēmums lietotnē sāka piedāvāt arī "Protect" kategoriju, kas galvenokārt paredzēta tiem, kam joprojām ir svarīgi pārvietoties pa pilsētu. Automašīnas šajā kategorijā ir aprīkotas ar aizsargbarjeru, ierobežojot gaisa plūsmu automašīnā starp vadītāju un pasažieriem.

"Lai arī krīze uz laiku ir mainījusi mūsu pārvietošanās veidus, ilgtermiņa tendences, kas virza pieaugumu mobilitātei pēc pieprasījuma, turpina augt, piemēram, privāto automašīnu skaita samazināšanās un pāreja uz videi draudzīgākiem transporta līdzekļiem. Mums ir investori, kuri atbalsta mūsu ilgtermiņa skatījumu un nepakļaujas neprātīgiem tēriņiem, kas Silīcija ielejā ir kļuvuši tik izplatīti. Es vairāk nekā jebkad esmu pārliecināts, ka mūsu efektivitāte un lokalizācija ir būtiskas priekšrocības nozarē, kas darbojās pēc pieprasījuma," teic "Bolt" izpilddirektors un līdzdibinātājs Markus Villigs (Markus Villig).

"Naya Capital Management" 2012. gadā nodibināja Masrūrs Sidiki (Masroor Siddiqui), bijušais Bērnu investīciju fonda partneris. "Markus Villiga vadībā "Bolt" ir kļuvis par vienu no viskonkurētspējīgākajiem un inovatīvākajiem globālās mobilitātes dalībniekiem. "Bolt" palīdz virzīt būtiskas pārmaiņas patērētāju mijiedarbībā ar savu pilsētu transporta infrastruktūru, un ceram, ka uzņēmums turpinās īstenot savu stratēģisko redzējumu," teic "Naya Capital Management" vadošais partneris un investīciju direktors Masrūrs Sidiki.

"Bolt" reģionālais vadītājs Latvijā Kārlis Ķezberis piebilst, ka arī Latvijas tirgum šīs ziņas ir nozīmīgas, jo jaunas investīcijas uzņēmumā nozīmē iespēju uzlabot esošos pakalpojumus un turpināt attīstīties, piedāvājot jaunus. Šī gada sākumā uzņēmums strauji paplašinājās reģionos, ko plānots turpināt arī gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!