Foto: Pixabay

Lielbritānijas apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmums "Arcadia", ko negatīvi ietekmējusi koronavīrusa pandēmijas izraisītā krīze un sīvā interneta tirdzniecības kompāniju konkurence, pirmdien tiesā iesniedzis maksātnespējas pieteikumu.

Par kompānijas maksātnespējas administratoru nozīmēts konsultāciju uzņēmums "Deloitte", kas norāda, ka darbavietu likvidēšana nav paredzēta un tirdzniecību paredzēts turpināt, kad Lielbritānijā šonedēļ atkal tiks atvērti veikali pēc četru nedēļu noteiktās karantīnas.

"Arcadia" nodarbina 13 000 cilvēku.

Neskatoties uz savām finanšu problēmām, "Arcadia" pirmdien noraidīja britu sporta apģērbu kompānijas "Frasers Group" piedāvāto 50 miljonu sterliņu mārciņu (56 miljonu eiro) aizdevumu, lai palīdzētu uzņēmumam izvairīties no bankrota.

"Frasers Group" 2018.gadā iegādājās grūtībās nonākušo Lielbritānijas lielveikalu tīklu "House of Fraser".

"Arcadia" bankrots radījis kārtējo triecienu "Arcadia" vadītājam Filipam Grīnam, kura reputācija jau tika iedragāta pirms četriem gadiem, kad bankrotēja Lielbritānijas mazumtirdzniecības uzņēmums BHS.

Pagājušajā piektdienā Grīns pavēstīja, ka koronavīrusa pandēmija radījusi smagu ietekmi uz "Arcadia" finanšu stāvokli, ņemot vērā valdības lēmumu uz četrām nedēļām slēgt veikalus.

"Arcadia" pieder vairāki veikalu tīkli, tostarp "Topshop", "Topman", "Dorothy Perkins", "Burton" un "Miss Selfridge".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!