Foto: DELFI
Zivju pārstrādes uzņēmuma AS "Brīvais vilnis" apgrozījums šā gada deviņos mēnešos bija 3,904 miljoni eiro, kas ir par 25% mazāk nekā pērn attiecīgajā laikā, bet uzņēmuma zaudējumi palielinājās par 54,7% līdz 255 537 eiro, liecina uzņēmuma iesniegtais finanšu pārskats "Nasdaq Riga".

Kā norādīts vadības ziņojumā, 2016. gada deviņos mēnešos uzņēmums saražoja 6,9 miljonus kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, no tā 2,8 miljonus kārbu šprotu. 2016. gada deviņos mēnešos kompānija pārdeva 7,2 miljonus kārbu konservu par 3,9 miljoniem eiro. Uzņēmuma zaudējumi deviņos mēnešos radušies saimnieciskās darbības rezultātā.

"AS "Brīvais vilnis" saimnieciskās darbības rezultāti, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir mazāk veiksmīgi, jo Krievijas embargo rezultātā kopējais realizācijas apjoms ir ievērojami samazinājies. Sabiedrība darbu nav apturējusi, strādā ar pārtraukumiem, atbilstoši saņemtajiem pasūtījumiem, galvenokārt ražo, izmantojot svaigo vietējo izejvielu. Saistībā ar esošo tirgus situāciju, uzskatām, ka galvenais ir saglabāt esošos klientus un darboties pie jaunu tirgu apgūšanas," norādīts kompānijas vadības ziņojumā, piebilstot, ka uzņēmums apmeklēja pārtikas produkcijas izstādes Rietumeiropā un citviet pasaulē.

Tāpat "Brīvais vilnis" izskata variantus, kā optimizēt izmaksas, strādā pie jaunu produkcijas veidu un jaunu iepakojuma veidu apgūšanas, kā arī pie esošās produkcijas kvalitātes uzlabošanas.

Kompānijas vadība norāda, ka uzņēmumam 2017. gadā ir cerība atgriezties Krievijas un Kazahstānas tirgū, kas ļautu palielināt realizācijas apjomus un sasniegt labākus finanšu rezultātus.

Jau vēstīts, ka "Brīvā viļņa" pagājušā gada apgrozījums bija 7,204 miljoni eiro salīdzinājumā ar 12,77 miljoniem eiro 2014. gadā. "Brīvā viļņa" komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī pārējā citur nekvalificētā komercdarbība. AS "Brīvais vilnis" dibināta 1992. gadā, pamatkapitāls ir 4 339 230 eiro.

Ziņots, ka 2014. gada decembrī par "Brīvā viļņa" 49,97% akciju īpašnieku kļuvis Valērija Belokoņa uzņēmums SIA "Baltic Finance&Capital", kurš tās iegādājies no cita uzņēmējam piederoša uzņēmuma SIA "Brīvais vilnis Company", liecina paziņojums "Nasdaq Riga". 2013. gada 6. februārī AS "Brīvais vilnis" līdzīpašnieku SIA "A Corporation", kam pieder 40,9% uzņēmuma akciju, iegādājies Valērija Belokoņa brālis Vilorijs Belokoņs. Līdz ar "A Corporation'' pamatkapitāla iegūšanu Vilorijam Belokoņam un Valērijam Belokoņam kopā netieši pieder vairāk par 50% jeb 90,85% no balsstiesībām "Brīvajā vilnī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!