Foto: DELFI
Zivju pārstrādes uzņēmums AS "Brīvais vilnis" šogad ir sācis nodrošināt regulāras produkcijas piegādes uz ASV atbilstoši uzņēmuma plāniem, taču kompānijas realizācijas apmēri šajā valstī vēl nav sasnieguši plānotos, intervijā sacīja "Brīvā viļņa" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

"Regulāras piegādes ir, bet tās vēl nav sasniegušas to apjomu, par kuru mēs būtu ļoti priecīgi," sacīja Babris. Uzņēmuma vēlamais realizācijas apmērs ASV būtu 2-3 konteineri mēnesī.

Viņš pastāstīja, ka "Brīvā viļņa" produkcija jau ir pieejama etniskajā krievu produktu tirgū, kas ir izkliedēts pa visu ASV. Tāpat uzņēmums sācis sadarbību ar nacionālajiem tirdzniecības tīkliem ASV.

Vienlaikus Babris atzina, ka iekļūšana ASV nacionālajās lielveikalu ķēdēs ir grūta. "Ja gribas ātrāk "ieiet" veikalā, tas nozīmē lielas mārketinga izmaksas, vairāk jāstimulē izplatītāji, bet var izvēlēties pakāpenisko ceļu - ziņkārīgais patērētājs pamēģina produktu, viņam iepatīkas un viņš pērk to atkārtoti, rekomendē arī citiem. Šis process nav dinamisks. Dinamisks būtu tad, ja ieguldāt daudz līdzekļu reklāmā, tad produktam varbūt būs "rāviens"," teica Babris.

"Brīvā viļņa" valdes priekšsēdētājs arī pastāstīja, ka "Brīvais vilnis" neizjūt lielu ASV tirgus protekcionismu, jo ASV nav attīstīta zivju konservu ražotāju industrija. "Mēs ar viņiem nekonkurējam. Turklāt viņiem nemaz nav tādu produktu kā brētliņas. Mēs esam nišas produktu ražotājs," sacīja Babris.

Patlaban uzņēmums ASV ražo produktu "Baltijas sardīnes", kas ir apžāvēta brētliņa eļļā, kā arī skumbrijas, apceptās brētliņas un šprotes. "Baltijas sardīne" esot pieprasīta ne tikai ASV tirgū, bet arī Francijā.

Ziņots, ka "Brīvā viļņa" paziņojumā biržai šā gada sākumā bija minēts, ka 2017.gada pirmajā pusgadā uzņēmums plāno veikt regulāras piegādes ASV tirgum.

"Brīvā viļņa" lielākie īpašnieki pastarpināti ir uzņēmēji Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!