Foto: F64
Valdība otrdien atbalstīja uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu SIA "Broceni Pellets" iecerētajai koksnes granulu rūpnīcas izveidei Brocēnu novadā, pavēstīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Kopumā SIA "Broceni Pellets" projektā paredzētas 21,6 miljonu eiro investīcijas, kas nozīmē, ka pēc projekta īstenošanas uzņēmumam būs tiesības piemērot UIN atlaidi 5,4 miljonu eiro apmērā.

Iecerēts, ka jaunās rūpnīcas izveide ļaus palielināt "Graanul Invest" grupas, kurā ir "Broceni Pellets", kopējo ražošanas apjomu, izmantot Dienvidkurzemes mežizstrādes un kokapstrādes uzņēmumu radīto izejvielu bāzi, kā arī pilnveidot ražošanas tehnoloģiju, kombinējot esošo rūpnīcu veiksmīgākos risinājumus.

Projektu plānots īstenot 20 mēnešu laikā.

EM uzsver – valstij ir jāstimulē mērķtiecīgas un ilgtermiņa investīcijas, lai uzņēmēji varētu veidot jaunus uzņēmumus, stiprināt savu konkurētspēju, attīstītu jaunus produktus un pakalpojumus, paplašinātu eksporta iespējas u.c.

"Broceni Pellets" ir 27. projekts, kuru Ministru kabinets ir atbalstījis. UIN atlaides lielajiem investīciju projektiem tika ieviestas 2011. gadā ar mērķi veicināt ekonomikas ātrāku atveseļošanu, piesaistot Latvijai lielās investīcijas ražošanas, informācijas un telekomunikāciju, kā arī loģistikas sektoros.

Ministru kabinetā līdz šim atbalstīti AS "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Baltic Crystal", AS "Tērvetes AL", SIA "AKG Thermotechnik Lettland", SIA "Metalleks", SIA "L-Ekspresis", AS "Olainfarm", AS "Latvijas Mobilais telefons", SIA "Staburadze", AS "Stora Enso Latvija", AS "Latvijas Finieris", SIA "Bite Latvija", SIA "Kronospan Riga", kā arī SIA "Cross Timber Systems", SIA "Livonia Print", SIA "Plantos" un AS "Rīgas piena kombināts" projekti.

Tāpat atbalstu guvuši AS "Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca", SIA "PNB Print", SIA "Adugs", SIA "Alfa Agro", SIA "Cotton Club Liepāja", SIA "Tecnopali North Europe", AS "Valmieras stikla šķiedra", AS "Putnu fabrika Ķekava" projekti.

Saskaņā ar noteikumiem uz UIN atlaidi var pretendēt uzņēmumi, kuri plāno piecu gadu laikā veikt investīcijas ražošanas iekārtās un ražošanas ēku izbūvē vai rekonstrukcijā apstrādes rūpniecības, datorprogrammēšanas, telekomunikācijas, uzglabāšanas un transporta palīgdarbību nozarēs ne mazāk kā 10 miljonu eiro apmērā.

Likums paredz piemērot UIN atlaidi 25% apmērā, ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 50 miljoniem eiro, vai 15% apmērā, ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir no 50 miljoniem eiro līdz 100 miljoniem eiro).

UIN atlaidi var saņemt pēc projekta īstenošanas. Lēmumu par tiesībām piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi pieņem valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!