Foto: Publicitātes attēli

Rīgā, Krustabaznīcas ielā tiek uzsākti Nacionālo bruņoto spēku individuālā ekipējuma noliktavas būvdarbi, informē Aizsardzības ministrija.

Līgums ar SIA "Monum" par projektēšanu un būvdarbiem tika noslēgts 2019. gada 29. augustā atklāta konkursa ietvaros. Līguma kopējā summa ir aptuveni 3,78 miljoni eiro (ar PVN).

Rīgas reģiona noliktavas projektēšanu kā apakšuzņēmējs veica SIA "Belss".

Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām un mūsdienu prasībām atbilstošā noliktava nodrošinās Rīgas garnizona karavīru, zemessargu un jaunsargu apgādi ar individuālo ekipējumu.

Tā ir pirmā standarta tipa noliktava, kas top Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma reformas ietvaros. Šīs un citu nākotnē plānoto noliktavu standartizēta koncepta izstrādē piedalījās Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības un VAMOIC ietvaros topošā Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra apgādes speciālisti, informē ministrijā.

Kopējā ēkas platība plānota aptuveni 1750 kvadrātmetru. Noliktavā izmantotie modernie tehnoloģiju un plauktu sistēmu risinājumi nodrošinās efektīvāku cilvēkresursu izmantošanu Nacionālo bruņoto spēku apgādē.

Plānots, ka Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma reformas ietvaros tuvāko piecu gadu laikā topošais Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs visā Latvijā pārvaldīs septiņas reģionālās individuālā ekipējuma noliktavas Nacionālo bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, kā arī Jaunsardzes centra apgādes vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!