Foto: Publicitātes foto
Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" pasākumu rīkošanu rudenī atsāks zaļajā režīmā jeb visiem klātesošajiem būs jābūt vakcinētiem pret Covid-19 vai arī ir to pārslimojuši.

Tāpat kā satiksmē, kur zaļā gaisma ir vienīgā, kas ļauj uzsākt drošu kustību, arī šī brīža ierobežojumi kvalitatīvu izstādi ļauj noorganizēt tikai zaļajā režīmā, pauž Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle. Zaļais režīms ļauj prognozēt, ka izstādes bez ierobežojumiem varēs norisināties maksimāli ilgi – līdz pat lockdown jeb visa slēgšanai

Rudenī BT 1 plāno realizēt 10 starptautiskus projektus. Jauno sezonu zaļajā režīmā 9.–11. septembrī atklās Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde "Riga Food 2021" un nebijis pasākums – "Tūrisma tirdziņš Ķīpsalā". No 24. līdz 26. septembrim paredzēta izstāde "Auto 2021".

Vēlāk sekos "Latvijas Grāmatu izstādē 2021", starptautiskā medicīnas izstāde "Medbaltica 2021", Baltijas biznesa tehnoloģiju izstāde un konference "RIGA COMM", starptautiskā mēbeļu, interjera un dizaina izstāde "Furniture & Design Isle", Baltijā un Skandināvijā lielākā skaistumkopšanas izstāde "Baltic Beauty 2021", mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "PetExpo". Rudens izstāžu sezonu noslēgs starptautiskā mašīnbūves un metālapstrādes izstāde "Tech Industry 2021". Visās šajās izstādēs tiks ievēroti valstī noteiktie Covid-19 ierobežojumi atbilstoši zaļā drošības līmeņa prasībām.

Ja Covid-19 izplatība mazināsies un epidemioloģiskais stāvoklis valstī strauji uzlabosies, "BT 1" pieļauj iespēju, ka izstādes varētu notikt arī citā režīmā, ievērojot visas tobrīd valstī noteiktās drošības prasības.

Pirms Covid-19 pandēmijas "BT 1" ik gadu Ķīpsalā pulcēja vairāk nekā 5500 uzņēmumu no 50 valstīm un vismaz 450 tūkstošus apmeklētāju no 60 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!