Foto: PantherMedia/Scanpix

Pērnā gada laikā BTA grupas uzņēmumu "BTA Insurance Company" SE (BTA) un "BTA Baltic Insurance Company" (BTA Baltic) peļņa sasniegusi astoņus miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

BTA grupas uzņēmumi pērn kopumā parakstījuši bruto apdrošināšanas prēmijas 164,8 miljonu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar 2014. gadu, ir par 8 % mazāk.

Parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoma samazinājums Baltijā un ārvalstī ir saistīts ar uzņēmuma stratēģiju veikt biznesa portfeļa pārstrukturizāciju, samazinot parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoma īpatsvaru nerentablos apdrošināšanas veidos, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt apdrošināšanas atlīdzībās BTA grupas uzņēmumi Baltijas valstīs pērn izmaksāja 70,5 miljonus eiro, kas ir par 15,1 % vairāk nekā 2014. gadā.

Apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu pērn sekmējis gan pieaugošais ceļu satiksmes negadījumu skaits, gan arī autoservisa pakalpojumu un ārstniecisko pakalpojumu izmaksu pieaugums.

Neraugoties uz BTA izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību pieaugumu, reorganizācijas un biznesa portfeļa pārstrukturizācijas rezultātā, BTA grupas uzņēmumi Baltijas valstīs sasnieguši peļņu no tiešās apdrošināšanas darbības 7,6 miljonus eiro apmērā, uzskata BTA pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!