Foto: Zane Bitere/LETA

AAS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) ir iegādājusies lielu Rīgas daudzdzīvokļu īres namu portfeli (Ģertrūdes 121, Alauksta 13 un Artilērijas ielā 35) no privātā kapitāla nekustamo īpašumu uzņēmuma "Rentējas".

"Esam iegādājušies perspektīvu un labi pārvaldītu mājokļu īpašumu portfeli. Līdz ar šo darījumu esam ieguldījuši ļoti stabilos, ienesīgos īpašumos. Tādējādi parādām, ka ticam Latvijas ekonomikai un tās izaugsmei – tas ir apliecinājums "BTA" nodomiem turpināt ieguldīt uzņēmējdarbības attīstībā Latvijā," komentē "BTA" valdes priekšsēdētājs Volfgangs Štokmaiers (Wolfgang Stockmeyer).

Iegādātais portfelis sastāv no vairāk nekā 170 īres dzīvokļiem, kas atrodas septiņās dzīvojamās ēkās trīs adresēs ar labu atrašanās vietu Rīgas centrālajā daļā.

Pārdevējs ir Latvijas un Austrijas kapitālsabiedrība SIA "Rentējas", kas specializējas īres namu rekonstrukcijā un apsaimniekošanā, kā arī pilna spektra īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumu sniegšanā. Darījuma slēdzēji ir vienojušies neatklāt veikto investīciju apmēru. Šis ir pirmais tik liela apjoma "BTA" ieguldījums privāto īres mājokļu portfelī Rīgā.

"Darījums ar "BTA" sniedz papildu finansējumu mūsu attīstībā esošajiem projektiem un ļaus uzsākt jaunus. Mūsu darbības modelis ir pilnībā atjaunot nolaistas, vēsturiskas ēkas Rīgas centrā un uzlabot tās atbilstoši mūsdienu pieprasījumam pēc ērtībām un vides standartiem, nebojājot ēku vēsturisko auru. Mūsu pārziņā ir vairāk nekā 100 jaunu īres dzīvokļu Avotu, A. Čaka un K. Valdemāra ielās," stāsta SIA "Rentējas" valdes loceklis Kārlis Gabrilovičs.

"Šis īres mājokļu portfeļa darījums ir lielākais daudzdzīvokļu sektorā Latvijā. Daudzdzīvokļu sektors Baltijā ir sākotnējā attīstības stadijā, tomēr saskatām pozitīvas tendences, lai šis aktīvs nākotnē kļūtu vēl pievilcīgāks," piebilst SIA "Rentējas" galvenā akcionāra koncerna "ILAG" rīkotājdirektors Fēliks Vehters (Felix Waechter).

"Mājokļu īres sektoru Covid-19 pandēmija ietekmējusi mazāk, un tas 2020.gadā visā Eiropā uzrādījis augstu noturību. Pēdējos gados Eiropā ir novērojams investīciju pieaugums daudzdzīvokļu sektorā, 2020.gadā kļūstot par ieguldījumu apjoma ziņā lielāko aktīvu grupu. Privāto īres mājokļu sektors turpina piesaistīt attīstītāju un investoru interesi gan reģionā, gan ārpus tā. Tāpat arī Rīgā redzam lielāku aktivitāti šajā dzīvojamā sektorā un prognozējam, ka interese turpinās saglabāties augsta," situāciju raksturo "CBRE Baltics" ieguldījumu īpašumu daļas direktore Vineta Vigupe.

"CBRE Baltics" darījumā pārstāvēja pircēju kā darījuma konsultants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!