Foto: DELFI Aculiecinieks

Šā gada janvārī par ceļu satiksmes negadījumiem saņemti 538 KASKO apdrošināšanas atlīdzības pieteikumi, sasniedzot 690 917 eiro lielu izmaksāto atlīdzību apjomu, kas ir ievērojams pieaugums salīdzinājumā ar 2018. gada janvāra mēnesi, liecina apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) statistika.

Apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu apjoms šogad pieaudzis par 28,4% salīdzinājumā ar pērnā gada to pašu mēnesi, un par 55,3% - salīdzinājumā ar 2017. gada janvāra mēnesi, kad attiecīgi pieteiktas atlīdzības par 446 un 427 ceļu satiksmes negadījumiem, atlīdzībās izmaksājot 538 085 eiro un 444 793 eiro.

"Ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugumu var skaidrot ar sarežģītiem braukšanas apstākļiem šoziem īpaši mainīgo laikapstākļu dēļ, kas turklāt veicina bedru veidošanos uz ceļiem. Tāpat joprojām problēma ir nepareizi izvēlēts braukšanas ātrums un mobilo tālruņu lietošana, atrodoties pie stūres," stāsta BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

2019. gada janvārī par zādzībām un citām trešo pušu nelikumīgām darbībām pieteiktas 52 apdrošināšanas atlīdzības, kas salīdzinot ar 2018. gadu ir par 63 gadījumiem mazāk. Trešais biežākais KASKO atlīdzības pieteikumu iemesls ir saplīsis stikls, kas radies vai nu ceļu satiksmes negadījuma laikā, braucot pa grants ceļiem, vai no māju jumtiem krītošā ledus un sniega dēļ, kā arī krītošu koku dēļ. Janvārī saņemti 110 atlīdzību gadījumu pieteikumi, atlīdzībās izmaksājot teju 35 tūkstošus eiro, kas salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir nedaudz vairāk - 2018.gadā tika pieteikti 99 šādi gadījumi, kur apdrošināšanas atlīdzībās tika izmaksāti aptuveni 33 tūkstoš eiro.

Ņemot vērā lielo ceļu satiksmes negadījumos pieteikto KASKO atlīdzību apjomu, Liepiņš autovadītājiem atgādina par nepieciešamību īpaši aukstajā sezonā izvēlēties drošu braukšanas ātrumu, ievērot distanci no citiem satiksmes dalībniekiem un uzmanīties no bedrēm un citiem apdraudējumiem ceļa segumā, kas var slēpties zem sniega un ledus.

BTA Baltijā nodarbina vairāk nekā 1000 darbiniekus. BTA lielākais akcionārs ir "Vienna Insurance Group AG" ar gandrīz 200 gadu ilgu pieredzi apdrošināšanas nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!