Foto: LETA

Rīgas pašvaldība nesaņems aizdevumu Mežaparka Lielās estrādes remonta turpinājumam, intervijā Latvijas Radio pastāstīja bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai").

Ceturtdien notiks Rīgas domes pagaidu administrācijas sēde, kurā plānots izskatīt un pieņemt pilsētas 2020. gada budžeta plānu. Pašreizējais budžeta projekts paredz izdevumu samazinājumu par 23 miljoniem eiro.

Rīgas ieņēmumi šogad tiek plānoti 935 miljonu eiro apmērā, savukārt izdevumi - nedaudz virs viena miljarda eiro.

Burovs intervijā pauda, ka pagaidu administrācija izdevumus samazinājusi uz vairāku programmu rēķina, kuru uzdevums bija sakārtot Rīgas parkus, stādīt kokus, sakārtot pamestās teritorijas un nelegālās atkritumu izgāztuves.

"Nebūs divu miljonu eiro programmai Rīgas parku sakārtošanai. Bija plānots sakārtot Esplanādes parku un uzsāk darbu pie citiem parkiem, bet tas tagad neesot paredzēts. Samazināta koku stādīšanas un uzturēšanas programma Rīgas mikrorajonos. Nav atbalstīta programma piesārņoto teritoriju sakārtošanai," pastāstīja bijušais mērs.

Tāpat šobrīd budžetā vairs netiek paredzēts pabalsta palielinājums par 100 eiro jaunajām ģimenēm par bērna piedzimšanu.

Burovs arī norādīja, ka saprotams ir līdzekļu samazinājums daudzajiem kultūras pasākumiem, kas nu ir atcelti. "Filmu fonda nav, bet tas esot loģiski, jo pašlaik filmēšana Rīgā nenotiek," viņš sacīja.

Tāpat Burovs pauda, ka esot izmaiņas finansējumā Mežaparka estrādes pārbūves pēdējai kārtai. "Man ir ļoti žēl, ka valdība neparedzēja iespēju pašvaldībai aizņemties Valsts kasē," sacīja politiķis.

Iepriekš gan Rīgas domes pārstāve Baiba Gailīte norādīja, ka lēmums pārcelt XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus uz 2021. gadu neietekmēs Mežaparka Lielās estrādes būvniecības termiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!