Notikusi īpašnieku maiņa būvfirmā "Latvijas energoceltnieks" (LEC). Būvfirmas līdzšinējais īpašnieks Jānis Kols trešdien parakstījis vienošanos par firmas 100% daļu pārdošanu privātajai investīciju kompānijai "Alta Capital Partners", portālu "Delfi" informēja būvfirmas sabiedrisko attiecību konsultante Iveta Antonišķe.
Kols turpmāk turpinās darbu būvkompānijā LEC kā uzņēmuma padomes priekšsēdētājs, vairāk laika veltot jaunu darbības virzienu attīstībai.

Kols paudis, ka lēmums par LEC pārdošanu bijis ilglaicīgs, stratēģisks un grūts. Firmas vadītājs informēja, ka arī iepriekš tika saņemti piedāvājumi par uzņēmuma pārdošanu, taču tikai šoreiz pieņemts pozitīvs lēmums, jo piedāvājums bijis ne tikai finansiāli izdevīgs. "Mums ar šo kompāniju ir stratēģiski līdzīgs nākotnes redzējums biznesā Latvijā un ārvalstīs," teicis Kols.

Jaunie uzņēmuma īpašnieki neplāno veikt būtiskas izmaiņas uzņēmuma vadībā un ir nolemts, ka valdes priekšsēdētāja amatu ieņems Keits Kullens, kurš ir bijušais izpilddirektors kādā būvniecības kompānijā Lielbritānijā.

LEC valdes priekšsēdētāja vietnieka amatā darbu turpinās Pēteris Dzirkals.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati liecina, ka LEC ir reģistrēta 1992.gadā, firmas pamatkapitāls ir 1105000 latu un tās vienīgais īpašnieks līdz šim bija Kols.

LEC minētie pamatdarbības veidi ir ēku vispārējā būvniecība un inženiertehniskie darbi.

"Alta Capital Partners" ir privāts uzņēmums, kurš tika dibināts 2001.gadā. Tas investē uzņēmumos, kas saistīti ar vairumtirdzniecību, tūrisma industriju, nekustamajiem īpašumiem, tekstila manufaktūru, utt..

Pašlaik kompānijai piederošajos uzņēmumos strādā vairāk kā 4000 darbinieki. Tā darbojas Somijā, Francijā, Krievijā, Latvijā, Baltkrievijā, Igaunijā un Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!