Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotāja "Sakret" vadība atzīst, ka straujais resursu cenu kāpums ir licis meklēt arvien jaunus veidus, kā samazināt izmaksas. Pozitīvā tendence – šie centieni saskan ar visā Eiropā aktuālo zaļo kursu, šajā gadījumā ražošana kļūst ne vien no izmaksu viedokļa efektīvāka, bet arī videi draudzīgāka.

"Energoresursu cenu kāpums, kuram esam izgājuši cauri, ir bijis ārpus jebkādiem rāmjiem, ko tādu iepriekš nevarēja ne iedomāties, ne prognozēt," atzīst AS "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags (raksta galvenajā fotogrāfijā kopā ar "Sakret" ražošanas vadītāju Māri Kundziņu).

Pēc franšīzes principa Latvijā strādājošajam "Sakret" ir četras rūpnīcas Baltijas valstīs: gatavo produktu un sauso maisījumu rūpnīcas Rīgā un vēl pa vienai Igaunijā un Lietuvā.

Viesojoties "Sakret" Rīgas rūpnīcā, "Delfi Bizness" bija iespēja redzēt, kā top viens no uzņēmuma populārākajiem produktiem – SIP/Gatavais dekoratīvais silikona apmetums. Process skatāms raksta galerijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!