Foto: Shutterstock
Latvijas Būvuzņēmēju partnerība, balstoties uz Ministru kabineta noteikumu prasībām, ir izstrādājusi "Vadlīnijas būvniecības nozares darba devējiem un darbiniekiem vīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanas laikā", atgādinot, ka pēc 15. decembra būs jāstrādā zaļajā režīmā.

Vadlīnijās ir ietvertas rekomendācijas darba organizācijai līdz 15. decembrim, kuru mērķis ir palīdzēt nozares uzņēmumiem nodrošināt nepārtrauktu darbu, izpildot ārkārtējās situācijas noteikumu prasība. Partnerība aktīvi iesaistās dialogā ar uzņēmējiem par noteikumu skaidrošanu un aicina uzņēmumus laikus gatavoties darbam zaļajā režīmā pēc 15. decembra.

Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītājs Gints Miķelsons norāda: "Būvniecības nozarē kopējais vakcinēto nodarbināto skaits oktobrī sasniedza tikai 50 procentus, kas ir viens no zemākajiem rādītājiem nozaru vidū, tādēļ tas var nopietni ietekmēt uzņēmumu nepārtrauktu darbu. Šobrīd ir plašas iespējas vakcinēties, tāpēc mēs aicinām uzņēmējus aktīvi iesaistīties vakcinācijas veicināšanā, skaidrojot noteikumus un sniedzot izvērstu informāciju par drošas darba vides un katra darbinieka veselības nozīmi. Partnerība ir gatava atbalstīt būvuzņēmējus šajā saspringtajā laikā."

Partnerība vērš uzmanību, ka pēc 15. decembra visiem darbiniekiem ir jābūt ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Līdz š.g. 15. decembrim ir spēkā pārejas periods, kura laikā ir pieļaujami izņēmumi, kas attiecas uz nodarbinātajiem, kam nav derīgs sertifikāts. Ņemot vērā noteikto pārejas perioda termiņu, šobrīd ir iespējams pieteikties vakcīnai un iziet pilnu vakcinācijas kursu. Turklāt jau kopš vasaras Latvijas Būvuzņēmēju partnerība sniedz koordinējošu atbalstu būvuzņēmējiem, organizējot kolektīvo vakcināciju objektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!