Foto: Pixabay
Cenu kāpums šobrīd ir novērojams gandrīz visām izejvielām, portālam "Delfi" apliecina Latvijas Būvmateriālu ražotāju asociācijas izpilddirektors Leonīds Jākobsons. Arī būvnieki atzīst, ka būvēt kļuvis dārgāk – būvmateriāli ir sadārdzinājušies, un pagaidām nav pazīmju, ka šī tendence tuvākajā laikā mainīsies.

Savukārt būvmateriālu tirgotāji vispār nevēlas izteikties par šo tematu.

Būvmateriālu ražotāju asociācijā ietilpst tādi lieli Latvijas ražotāji kā "Sakret", "Knauf", "Bauroc", "Lode" "Dzelzsbetons MB" un citi.

Kā norāda Jākobsons, galvenais iemesls būvmateriālu izejvielu cenu pieaugumam esot lielais pieprasījums pēc izejvielām, kas skar visas nozares.

"Visā pasaulē iegulda līdzekļus, lai "sildītu" Covid-19 skarto valstu ekonomikas. Jāmin arī lielo izejvielu ražošanas uzņēmumu problēmas, ASV tirgus straujo izaugsmi, ASV sankcijas pret Ķīnu. Izjūtams arī jūras konteineru iztrūkums. Asociācijā vērsušies arī atsevišķu valstu vēstniecību pārstāvji ar lūgumu sniegt informāciju par iespēju Latvijā iegādāties atsevišķas izejvielas, galvenokārt ķīmijas ražojumus, kuras nepieciešamas ražošanas uzņēmumu darbam," stāsta Jākobsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!