Foto: LETA

Būvniecības uzņēmums SIA "Arčers" pagājušajā gadā sasniedzis līdz šim lielāko apgrozījumu uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē – gandrīz 60 miljonus eiro, liecina uzņēmuma neauditētie dati.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmumā, pērn "Arčera" peļņa pēc nodokļu nomaksas bija vairāk nekā trīs miljoni eiro. Lielākās investīcijas uzņēmums pagājušajā gadā veicis divu nozarē jaunu digitālo sistēmu ieviešanā – uzsākta pilotprojekta būvniecība BIM jeb Būves informācijas modelēšanas vidē un ieviesta EDLUS jeb Elektroniska darba laika uzskaites sistēma. Tāpat uzņēmumā izveidota projektēšanas nodaļa, ņemot vērā arvien pieaugošo "Design and Build" jeb apvienoto projektēšanas un būvniecības objektu skaitu.

"Ir gandarījums, ka uzņēmuma 25. jubilejas gads sakrita ar iespēju to godam atzīmēt ar rekordaugstu apgrozījumu. Nozarē īstermiņā notiek būtiskas apjoma un izmaksu svārstības, un lielākais izaicinājums tuvākajā laikā būs darbaspēka trūkums, kas nedrīkst atstāt negatīvu ietekmi uz kvalitāti. To risinām ar investīcijām digitālajās sistēmas – BIM ļauj projektu veidot digitālā trīsdimensiju sistēmā, kas tādējādi sniedz nozīmīgu resursu ietaupījumu, turklāt palīdz identificēt un samazināt neizbēgamu cilvēcisku kļūdu skaitu projektēšanas un būvniecības procesa laikā. Savukārt EDLUS ir solis ceļā uz godīgāku konkurenci un ēnu ekonomikas mazināšanu būvniecības nozarē. Lai arī uzņēmuma 2018. gada mērķi ir mazāk ambiciozi, "Arčers" turpina strādāt pie kapacitātes, zināšanu un pieredzes audzēšanas, gatavojoties arvien sarežģītāku projektu īstenošanai, kas nozarē tiks īstenoti vidējā un ilgtermiņā,'' skaidroja "Arčers" valdes priekšsēdētājs Jānis Markulis.

Aizvadītajā gadā uzņēmums pabeidzis vairāku lielu projektu būvniecību, no tiem nozīmīgākie ir: VEF ražošanas korpusa 1. kārtas rekonstrukcija, vairāki Latvijas un starptautisko militāro spēku pasūtījumi, NBS Aviācijas bāzes kazarmas būvniecība Lielvārdē, pasaulē pirmās ''full-led'' gurķu siltumnīcas Getliņos būvniecība, Reproduktīvās medicīnas centra "Embrions" telpu pārbūve un citi.

"Arčers" ir 1992. gadā Latvijā dibināts nacionālā kapitāla privāts būvniecības uzņēmums. Uzņēmums ir daļa no daudznozaru holdinga, un tā 100% kapitāldaļu turētājs ir akciju sabiedrība "UGN".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!