Foto: Shutterstock
Maizes un miltu izstrādājumu ražotājs SIA "Cannelle Bakery" iegādājusies SIA "Saldus maiznieks", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

"Cannelle Bakery" valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis darījuma summu neatklāja, jo uzņēmumi vienojušies to neizpaust.

Vaicāts, kādēļ nolemts iegādāties minēto kompāniju, Skrebelis sacīja, ka šis lēmums ir saistīts ar nepieciešamību palielināt "Cannelle Bakery" ražošanas jaudas, kas pašreizējās telpās vairs nav iespējams. Piedāvājums iegādāties "Saldus maiznieka" kapitāldaļas bija pieņemamākais risinājums, jo kompānija nevēlējās pārcelt darbību uz citu pilsētu izveidotā profesionālā kolektīva dēļ.

Taujāts par pārmaiņām, kas sagaida "Saldus maiznieka" darbību un kolektīvu, "Cannelle Bakery" valdes priekšsēdētājs norādīja, ka uzņēmums turpinās ražot un piegādāt līgumos paredzēto produkciju un pildīt citus pienākumus. Visiem "Saldus maizniekā" strādājošajiem tiks saglabātas arī darbavietas.

Vienlaikus Skrebelis atzina tiks pārskatīts "Saldus maiznieka" sortiments, kā arī tiks īstenota procesu optimizācija un sinhronizācija ar "Cannelle Bakery" aktivitātēm tirgū.

Komentējot turpmākos izaicinājumus, kompānijas valdes priekšsēdētājs pauda, ka darījums paver "Cannelle Bakery" iespēju palielināt ražošanas jaudu un apmierināt pieaugošu pieprasījumu pēc uzņēmuma produkcijas. "Vienlaikus rēķināmies ar izaicinājumu darboties vietējā maizes un konditorejas izstrādājumu tirgū ar produkciju, kuras līdz šim nebija mūsu sortimentā, piemēram, svaigu maizi," teica Skrebelis.

Līdz ar īpašnieka maiņu ir mainījies arī "Saldus maiznieka" valdes sastāvs. Kompānijas valdē iecelts "Cannelle Bakery" valdes loceklis Bruno Ansons, kamēr darbu atstājis "Saldus maiznieka" līdzšinējais īpašnieks un vienīgais valdes loceklis Toms Blumbergs.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas 19. janvārī.

Jau ziņots, ka "Cannelle Bakery" 2020. gadā strādāja ar 3,823 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 41,6% un bija 273 000 eiro. Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 72 566 eiro. "Cannelle Bakery" īpašniece ir SIA "Maiznīca Kursa", bet tās patiesie labuma guvēji ir Ansons, Skrebelis un Andris Sedmalis.

Tikmēr "Saldus maiznieks" 2020. gadā strādāja ar 757 846 eiro apgrozījumu, kas ir par 7,4% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 57 898 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Uzņēmums reģistrēts 1992. gadā, un tā pamatkapitāls ir 10 900 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!