Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsludinājis iepirkumu par čeku loterijas nodrošināšanu, paredzot, ka tas varētu izmaksāt ap 425 178 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

VID paskaidroja, ka piektdien, 23. novembrī, izsludinātajā iepirkumā meklēs komersantu, kurš izstrādās "modernu, kvalitatīvu, ērtu un drošu tehnisko risinājumu vietnē "www.cekuloterija.lv" čeku reģistrēšanai, apstrādei un uzvarētāja noteikšanai".

Piedāvājumus VID gaida līdz 28. decembrim.

Par līgumcenā norādīto summu komersantam būs jānodrošina čeku loterijas organizēšana un īstenošana, nodrošinot programmatūru un aparatūru datu apmaiņai, apstrādei un uzglabāšanai, un programmatūras uzturēšana un pilnveidošana.

Līgumu ar uzņēmumu VID iecerējis slēgt uz pieciem gadiem.

Vēstīts, ka Saeima novembra sākumā galīgajā lasījumā pieņēmusi likumu, kas paredz rīkot čeku loteriju.

Iedzīvotāji loterijā varēs piedalīties neierobežotu reižu skaitu, īpašā vietnē – "cekuloterija.lv" – reģistrējot pirkumu čekus, kuru vērtība ir vismaz pieci eiro. Loterijā ar čeku par tabakas, alkohola un enerģijas dzērienu iegādi nevarēs piedalīties nepilngadīgas personas.

Čekus loterijai varēs reģistrēt, sākot ar nākamā gada 1. jūliju, kad regulējums stāsies spēkā. Ņemot vērā, ka pirmais darbības gads būs vien puse no kalendārā gada, tad pirmajā gada izlozē, kas norisināsies 2020. gada janvārī, varēs laimēt vienu naudas balvu 10 tūkstošu eiro apmērā, četras balvas piecu tūkstošu un piecas naudas balvas viena tūkstoša eiro apmērā.

Likums pieņemts, lai, Ieviešot loteriju, veicinātu godīgu konkurenci un nodokļu nomaksu, mazinātu krāpšanos nodokļu iekasēšanā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!