Foto: LETA
Valdība par ārpuskārtas konverģences ziņojuma pieprasīšanu, kas nepieciešams, lai izvērtētu valsts atbilstību Māstrihtas kritērijiem un ieviestu eiro, lems 4.martā, piektdien starptautiskajā konferencē "Pieredze un gatavošanās eiro" pavēstīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Pēc viņa teiktā, Latvija ir gatava Eiropas Komisijai un Eiropas Centrālajai bankai pieprasīt ārpuskārtas konverģences ziņojumu.

Latvija eiro plāno ieviest 2014.gada 1.janvārī. Lai saņemtu uzaicinājumu iestāties eiro zonā, Latvijai ir jāpieprasa ārpuskārtas Konverģences ziņojums, kurā tiks izvērtēta Latvijas atbilstība Māstrihtas kritērijiem.

Saeimā notiek starptautiska konference "Pieredze un gatavošanās eiro", lai veicinātu diskusiju par ES vienotās valūtas eiro ieviešanu Latvijā un iespējamajiem izaicinājumiem, kā arī iepazītos ar citu ES dalībvalstu pieredzi eiro ieviešanā.

Konferenci organizē Saeimas Eiropas lietu komisija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Finanšu ministriju, Latvijas Banku un Austrijas un Igaunijas vēstniecībām Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!