Foto: LETA

Ceļu būves firma SIA "Limbažu ceļi" 2020.gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 22,37 miljoniem eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir kāpums par 34,06%. Pērn palielinājusies arī uzņēmuma peļņa, tai pieaugot līdz 2,61 miljonam eiro, informē "Lursoft Klientu portfelis".

"Kā ceļu būves nozarē tas ir raksturīgi, tāpat kā iepriekšējos gados, arī pērn bija izteikta nevienmērība realizācijas apjomā pa gada ceturkšņiem. Pasūtījumu sezonālais raksturs un nevienmērība rada papildu apgrūtinājumu nodokļu un citu maksājumu veikšanai būvdarbu izpildes sākuma stadijā, kad finansējums darba uzsākšanai ir ierobežots," teikts SIA "Limbažu ceļi" vadības ziņojumā.

Uzņēmums norāda, ka tā mērķis ir nepārtraukti attīstīties, tāpēc pastāvīgi tiek meklētas iespējas nodrošināt asfaltbetona ražošanas un realizācijas apjoma pieaugumu, kā arī ceļu būvdarbu apjoma pieaugumu.

Šogad uzņēmums turpināšot piedalīties konkursos par būvdarbu veikšanu, kuru realizācijai ir paredzētas iepriekšējos gados veiktās investīcijas ražošanas bāzes paplašināšanā un ceļu būves tehnikas modernizēšanā. "Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka šogad SIA "Limbažu ceļi" uzvarējis desmit iepirkumu konkursos. No tiem lielākais ir VSIA "Latvijas Valsts ceļi" konkurss par autoceļu seguma atjaunošanu Vidzemes reģionā (autoceļi P18 un P24), kurā SIA "Limbažu ceļi" uzvarējis ar 3,72 miljonu eiro līgumcenu.

SIA "Limbažu ceļi" patiesie labuma guvēji ir Normunds Luste un Alvis Tanbergs. Pērn uzņēmums bija darba devējs 178 darbiniekiem un iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksāja 500,15 tūkstošus eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 1035,04 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!