Foto: F64

Būvkompānijas AS "A.C.B." apgrozījums 2021.gadā palielinājies līdz 73,74 milj. eiro, kas gada laikā ir pieaugums par 26,5%. Augusi arī uzņēmuma peļņa, sasniedzot 794 tūkst. eiro, izriet no "Lursoft" Klientu portfeļa apkopotajiem datiem.

Pērn jūlijā uzņēmums saņēmis 200 tūkst. eiro lielu grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Uzņēmums pagājušajā gadā uzvarējis 26 publisko iepirkumu konkursos.

2021.gadā AS “A.C.B.” turpināja darbību ceļu būves nozarē, kas ietver tādus darbus kā autoceļu izbūve, asfaltbetona ieklāšana, tiltu izbūve, apakšzemes komunikāciju būve, bruģējuma izbūve, beramo celtniecības materiālu ieguve, kā arī sniedza celtniecības mehānismu pakalpojumus.

Pārskata gadā tika turpināti “A.C.B.” grupas integrācijas pasākumi, lai palielinātu kopējo grupas sadarbību un uzlabotu tās pārvaldību, optimizējot resursus un stiprinot tirgus pozīcijas. Paralēli tika veikti ieguldījumi uzņēmuma attīstībā, kā rezultātā AS “A.C.B.” turpmākajos gados būtiski palielinās apgrozījumu un rentabilitāti.

“Lursoft” pieejamā informācija rāda, ka “A.C.B.” konsolidētais apgrozījums 2021.gadā sasniedza 105,36 milj. eiro, un gads noslēgts ar 2,68 milj. eiro zaudējumiem.

Ņemot vērā veikto AS “A.C.B.” iekšējo procesu sakārtošanu, 2022.gada laikā uzņēmums plāno saglabāt nozares līdera statusu un noslēgt gadu ar peļņu, kas balstīta uz jau noslēgtajiem objektu līgumiem, kā arī nopietni apsvērt ievērojamus investīciju pasākumus. Papildus AS “A.C.B.” plāno veikt jaunu biznesa segmentu attīstību, lai nākotnē diferencētu stratēģiskos riskus.

Aizvadītajā gadā AS "A.C.B." bija darba devējs 407 darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!