Foto: Publicitātes foto

Lai uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un pieejamību Vidzemes reģionā, Cēsu klīnikā īstenots nozīmīgs attīstības projekts 4,79 miljoni eiro vērtībā, galveno uzsvaru liekot uz ārstniecības vidi.

Klīnika ir kļuvusi skaistāka, modernāka, ar mājīgu, ērtu un drošu vidi pacientiem un darbiniekiem.

Projekta ietvaros atjaunotas inženiertehniskās komunikācijas visā ārstniecības korpusā, kas bija kritiski novecojušas, pilnībā pārbūvēta iekšķīgo slimību nodaļa 4. un 5. stāvā, uzstādīti divi jauni lifti, kā arī iegādāta virkne medicīnisko tehnoloģiju kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanai Cēsu klīnikā un Vidzemes slimnīcā. Papildus par Cēsu klīnikas klīnikas līdzekļiem pagrabstāvā izbūvētas mūsdienīgas, epidemioloģiskām prasībām atbilstošas darbinieku ģērbtuves.

Projekts tika sākts 2018. gada nogalē, kad Cēsu klīnika un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra parakstīja līgumu par ES fonda projekta īstenošanu ar attiecināmajām izmaksām
1,394 milj. eiro apmērā. Projektu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) 85% apmērā, un 9% bija valsts budžeta finansējums. Pārējo nepieciešamo summu Cēsu klīnika nodrošināja no saviem līdzekļiem. Kopējās projekta izmaksas ir 4,787 milj. eiro.

Ārstniecības korpusa pārbūves darbi tika veikti saskaņā ar arhitektu biroja SIA "Nems" izstrādāto būvprojektu. Būvniecības darbu veikšanai piesaistīts uzņēmums SIA "Woltec".

Līdztekus būvdarbiem projekta ietvaros tika iegādātas mūsdienīgas medicīnas tehnoloģijas, pakāpeniski nomainot vecās gan Cēsu klīnikā, gan Vidzemes slimnīcā. Cēsu klīnikas mediķi ikdienas darbā izmanto jauno fibrogastroskopu, fibrokolonoskopu, ultrasonogrāfu, 3D laparoskopisko video sistēmu mazinvazīvu operāciju veikšanai, operāciju galdu, kā arī 2021. gadā iegādāto divu detektoru digitālā rentgena iekārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!