Foto: F64

Konkurences padome ir atļāvusi SIA "Mārksmens" iegūt izšķirošu ietekmi pār četriem SIA "Anada" aktīviem – mazumtirdzniecības veikaliem. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

Gan SIA "Mārksmens", gan SIA "Anada" pamatdarbības veids ir mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kuros galvenokārt pārdod pārtikas preces, dzērienus vai tabaku. SIA "Mārksmens" pārziņā ir veikali "top!", savukārt SIA "Anada" – "LaTS".

Apvienošanās rezultātā SIA "Mārksmens" no SIA "ANADA" pārņems īpašumā trīs mazumtirdzniecības veikalu aktīvus Piņķos, Olainē un Ulbrokā, kā arī tiesības izmantot viena veikala aktīvus Rīgā. Iepirekš tur darbojās veikali ar preču zīmi "LaTS". Aktīvus iegūstot SIA "Mārksmens", turpmāk veikali strādās ar preču zīmi "top!".

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki, tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!