Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl Latvija" ceturtdien atklāja savu sešpadsmito veikalu Latvijā, Rīgā, Brīvības gatvē 254. Šī veikala izveidē investēti ap astoņiem miljoniem eiro, no kuriem vairāk nekā 140 000 eiro ieguldīti veikala teritorijas apzaļumošanā, informē uzņēmums.

Šis ir pirmais "Lidl" metropoles koncepta jeb divstāvu veikals Latvijā, un tas strādās katru dienu no plkst. 7.00 līdz 23.00 "zaļajā režīmā".

Veikala platība ir 4436 kvadrātmetri, bet tirdzniecības zāles - 1517 kvadrātmetri. Veikalā izvietotas deviņas kases.

Veikala celtniecības laikā sakārtota bijusī industriālā teritorija, kuras apzaļumošanai iestādīti 2697 jauni koku lielstādi, dekoratīvie košumkrūmi un vīteņaugi vairāk nekā 140 000 eiro vērtībā.

Jaunais veikals, kā visi "Lidl" veikali Latvijā, izmanto vienīgi 100% vietējo "zaļo elektrību", ko ražo "Latvenergo". Jaunajā veikalā ir izbūvētas taras depozīta pieņemšanas un apstrādes telpas.

Divstāvīgā "Lidl" metropoles veikala koncepts paredz, ka daļa klientiem paredzēto autostāvvietu atrodas ēkas pirmajā stāvā. Kopumā izbūvēta stāvvieta ar 97 vietām, tai skaitā 5 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, 2 stāvvietas ģimenēm, kā arī 50 rāmji velosipēdu pieslēgšanai.

Ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, svinīgi tika atklāts jaunais "Lidl" veikals. Atklāšanā piedalījās veikala vadītājs Andris Veiss, "Lidl Latvija" reģionālais vadītājs Aigars Kaļpins un "Lidl Latvija" pārdošanas vadītājs Manuels Grubmillers (Manuel Grubmüller), kā arī rīdzinieki, kas, spītējot ziemīgajiem laika apstākļiem, bija ieradušies jau pirms veikala atklāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!