Foto: LETA

Dārdzības krīzes ietekmē degvielas mazumtirgotājs "Circle K" izmaksās 200 eiro bruto pabalstu 1500 "Circle K Latvia", "Circle K Business Centre" un "Circle K Terminal Latvia" darbiniekiem, informēja "Circle K" pārstāvji.

Puse pārziemošanas pabalsta tiks izmaksāta šī gada februārī, savukārt otra puse - martā. Bonusa apmērs ir aprēķināts, ņemot vērā vidējo izmaksu pieaugumu uz vienu pilsētas mikrorajona mājsaimniecību četrās inflācijas visvairāk skartajās valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā.

"Circle K" biznesa atbalsta direktore Jekaterina Leidmane norāda, ka šī krīze nav viegli prognozējama - inflācijas ietekmē ikdienas tēriņi būtiski pieaug, bet sabiedriskā dzīve vismaz daļai iedzīvotāju šķietami nav mainījusies. Viņa pauž pārliecību, ka krīze ietekmē visus, tikai dažādā mērā, tāpēc pirms neilga laika sāka strādāt pie atbalsta sistēmas saviem darbiniekiem.

"Rezultātā tika pieņemts lēmums bonusu izmaksāt 97% "Circle K Latvia" darbinieku - visiem, kas strādā degvielas uzpildes stacijās: pārdevējiem, staciju vadītājiem un viņu vietniekiem, kā arī darbiniekiem birojā, izņemot speciālistus vadošos amatos, kuru ienākumi ļauj pielāgoties šīs ziemas apstākļiem," pauž Leidmane. Kopumā "Circle K Latvia", “Circle K Business Centre” un “Circle K Terminal Latvia" ir 1617 darbinieku.

Šobrīd cilvēkiem vairāk nekā jebkad ir svarīgs stabils un labi apmaksāts darbs. Par to liecina arī tendences uzņēmuma kadru mainībā - jau no pagājušā gada vasaras cilvēki daudz retāk raksta atlūgumu un labprātāk turpina strādāt stabilā pozīcijā esošajā uzņēmumā. Tāpat arī strādā biežāk, lai vairāk nopelnītu.

Leidmane skaidroja, ka "Circle K" arvien biežāk sastopas ar gadījumiem, kad potenciālie darba ņēmēji interesējas par darbu "Circle K" un nosauc konkrētu atlīdzību par nostrādāto, lai nodrošinātu iztiku. "Tātad seko līdzi ikdienas tēriņiem, aprēķina mēneša izmaksas un apzinās, ar kādiem ienākumiem varēs izdzīvot," norāda Leidmane.

Viņa pauž, ka parasti "Circle K" algas pārskata reizi gadā, bet pagājušajā gadā degvielas uzpildes staciju pārdevējiem to darīja divreiz - februārī un jūnijā. Veicot tirgus izpēti, secināts, ka pavasarī varētu būt izaicinoši piesaistīt darbaspēku, tāpēc algas tika palielinātas par 9%. Savukārt vasarā, lai sasniegtu optimālu tirgus līmeni, tās visiem pieauga vēl par 4,5%.

Jau vēstīts, ka "Circle K Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2021.gada 1.maija līdz 2022.gada 30.aprīlim, bija 461,179 miljoni eiro, bet peļņa bija 9,08 miljoni eiro.

Kompānija "Circle K Latvia" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Circle K Latvia" pieder Norvēģijā reģistrētajai "Circle K".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!