Foto: Publicitātes foto

Banka "Citadele" pagājušajā gadā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" piešķīrusi vairāk nekā 31 miljona eiro aizdevumu autobusu iegādei, pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā norāda, ka jaunie 88 "Solaris Urbino 18" autobusi ir 18 metrus gari un aprīkoti ar zemajām grīdām. Katrā autobusā ir 37 sēdvietas un 137 stāvvietas. Iegādātie autobusi nodrošinās to, ka uzņēmuma autobusu parka vidējais vecums no aptuveni 14 gadiem tiks samazināts līdz apmēram 9,5 gadiem.

Jau šobrīd visi autobusi ir nodoti ekspluatācijā un nodrošina maršrutu izpildi Rīgas ielās, atzīmē bankas "Citadele" pārstāvji.

"Rīgas satiksmes" valdes loceklis Andris Lubāns skaidro, ka pakāpeniski notiek sabiedriskā transporta parka atjaunošana. Šobrīd pasažieru pārvadājumos iesaistīti vairāk nekā 400 autobusu un daļa no tiem ir nokalpojuši vismaz divus mūžus.

"Rīgas satiksmes" ritošā sastāva atjaunošanas plāni paredz transportlīdzekļu pakāpenisku nomaiņu pret jauniem, kuri atbilst vides prasībām un šī brīža izpratnei par kvalitatīvu pakalpojumu. Autoparka atjaunošana arī palīdzēs samazināt autobusu ekspluatācijas izdevumus un kaitīgo izmešu daudzumu apkārtējā vidē, min Lubāns.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksmes" apgrozījums pērn, pēc provizoriskiem datiem, bija 168,703 miljoni eiro, kas ir par 4,7% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 58,9% - līdz 1,255 miljoniem eiro.

"Rīgas satiksme" pagājušajā gadā pārvadāja 93,271 miljonu pasažieru, kas ir par 25,6% vairāk nekā 2021.gadā

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība.

Savukārt bankas "Citadele" peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!