Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kas nodarbojas arī ar telpu un teritorijas uzkopšanas pakalpojumu sniegšanu un vides labiekārtošanas produktu tirdzniecību, SIA "Clean R" aizvadītajā gadā apgrozījis 41,03 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 4,4 miljonu eiro peļņu, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uzņēmuma apgrozījums pērn samazinājies par 6,3% jeb 2,76 miljoniem eiro. "Apgrozījuma samazinājumu galvenokārt ietekmēja jaunā Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kārtība, kas stājās spējā 2020.gada maijā, tādējādi atceļot 2019.gada 15.septembrī ārkārtas stāvoklī sarunu procedūras rezultātā noslēgto vienošanos, ka no 2019.gada 15.septembra uzņēmumam jāturpina apkalpot ne tikai savus līdzšinējos klientus Rīgā un jāsāk apkalpot arī SIA "Pilsētvides serviss" juridiskos klientus, saglabājot līgumu nosacījumus, kuri minētajiem klientiem bija spēkā ar SIA "Pilsētvides serviss", līdz jauna iepirkuma rezultātu paziņošanai," teikts vadības ziņojumā.

Aizvadītajā gadā uzņēmums bija darba devējs 1296 darbiniekiem. Kopumā valsts kopbudžetā nodokļu maksājumos SIA "Clean R" samaksājis 10,88 miljonus eiro.

Uzņēmums 2020.gadā aktīvi piedalījies pašvaldību un citu pasūtītāju izsludinātajos vairāk nekā 170 iepirkumos par sadzīves atkritumu un būvgružu apsaimniekošanas, kā arī telpu un teritoriju uzkopšanas pakalpojumu sniegšanu. Būtiskākie SIA "Clean R" uzvarētie iepirkumi 2020.gadā – iegūtas tiesības sniegt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Rīgā, Inčukalna un Stopiņu novados.

Pārskata gadā uzņēmums turpinājis pašvaldības teritoriju uzturēšanu Rēzeknē, Tukumā, Jūrmalā un ielas ziemas uzturēšanas darbus Liepājā. Savukārt telpu uzkopšanas nozarē 2020.gadā kopumā bijusi novērojama liela nenoteiktība. Covid-19 ietekmē SIA "Clean R" bija ne tikai jāpielāgojas jaunajai situācijai, optimizējot un pārstrukturizējot resursus, bet jāspēj piedāvāt klientiem atbilstošus risinājumus un papildu pakalpojumus, kā, piemēram, telpu dezinfekcija.

SIA "Clean R" sniegtie atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumi pieejami Rīgā, Jūrmalā, Stopiņu, Inčukalna, Ikšķiles, Nīcas, Ķekavas, Carnikavas, Ozolnieku, Sējas, Vārkavas un Dagdas novados, kā arī Ogrē, Zilupē, Ķegumā un tā apkārtnē.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka SIA "Clean R" kapitāldaļu turētājs ir AS "TAK investīcijas", savukārt kā patiesais labuma guvējs reģistrēts Guntars Kokorevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!