Foto: Shutterstock

Pēc vairāk nekā 15 gadu darbības telpu uzkopšanas jomā "Clean R" veic uzņēmuma reorganizāciju, nodalot šo biznesa virzienu jaunizveidotajā meitasuzņēmumā "Vizii", liecina tā sniegtā informācija.

Reorganizācija notiek saskaņā ar "Clean R" stratēģisko mērķi pakāpeniski uzņēmumu profilēt fokusētos biznesa virzienos. "Vizii" biznesa mērķis esot precīzāk pozicionēties un attīstīties telpu uzkopšanā un īpašumu apsaimniekošanā.

Telpu uzkopšana pērn bijis trešais lielākais vides pakalpojumu uzņēmuma "Clean R" biznesa virziens. Tā apgrozījums 2020. gadā bija 6,3 miljoni eiro. "Vizii" strādā vairāk nekā 650 darbinieku, kuri ik dienas uzkopj ap pusmiljons kvadrātmetru vairāk nekā 450 klientiem visā Latvijā, informē uzņēmumā.

Lēmumu veikt "Clean R" reorganizāciju tā īpašnieks AS "TAK investīcijas" pieņēmis šā gada 14.maijā. Uzņēmums ir reģistrēts 1. septembrī, un tā pamatkapitāls ir 500 000 eiro. "Vizii" vienīgais īpašnieks ir "Clean R". "Vizii" valdē ir iecelti Dace Šakena un Jānis Uzulnieks.

"Vizii" ir "Clean R" telpu uzkopšanas biznesa 100% saistību pārņēmējs. Uzņēmums nodrošina uzkopšanu vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības un ražošanas objektos, ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes centros, izglītības iestādēs un lielas noslodzes publiskajās telpās (lidostā, autoostās, dzelzceļa stacijās, muzejos, koncertzālēs un citās). "Vizii" uzkopj arī sabiedriskos transportlīdzekļus (vilcienus, autobusus, mikroautobusus, taksometrus un citus transportlīdzekļus). Uzņēmums arī veic specifisku dezinfekciju ar specializētajiem līdzekļiem pie klientiem, kuru telpās bijis ar Covid-19 inficēts cilvēks.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem AS "TAK investīcijas" reģistrēta 2014. gadā. Peļņa pēc nodokļiem 2020. gadā bijusi 1 125 629 eiro. Valdē darbojas Gatis Taurenis un Ēriks Timpars, padomē - Jānis Bērziņš, Guntars Kokorevičs un Harijs Krongorns. Patiesais labuma guvējs ir Guntars Kokorevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!